Плов з кус-куса
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми звикли, що плов найчастіше готують з рису. Але щоб урізноманітнити це блюдо і привнести в нього щось новеньке, ви можете замінити рисову крупу кус-кусом. Вийде незвично і смачно.
Для цього рецепта ви можете вибирати не тільки куряче філе, але і будь-яке інше м'ясо. Тоді його слід приготувати окремо, так як сам кус-кус швидко розварюється. Щоб додати плову більшого аромату, використовуйте не один зубок часнику, а кілька. Дізнатися, як приготувати плов з кус-куса, ви можете в цьому рецепті.
- Кускус - 120 грам
- Куряче філе - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Перець болгарський - 2 штуки
- Вода - 300 мілілітрів
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
Куряче філе вимийте і висушіть паперовими рушниками. Потім наріжте його на великі шматки. У сковороді розігрійте олію і обсмажте в ній філе до золотистого кольору.
Викладіть філе з сковороди на тарілку. Болгарський перець вимийте і почистіть від насіння. Цибулю очистіть від лушпиння. Наріжте овочі кубиками і обсмажте на залишках олії в сковороді.
До обсмаженою овочам всипте кус-кус. Ретельно все перемішайте.
Додайте томатну пасту. Часник очистіть від лушпиння, роздавите його і покладіть в сковороду. Знову перемішайте всі інгредієнти.
У сковороду влийте воду, лежав kurkumu, паприка, поперчіть і посоліть блюдо.
Викладіть заздалегідь обсмажену курку, перемішайте. Зменшіть вогонь і накрийте сковорідку кришкою. Гасіть плов п'ятнадцять хвилин і подавайте до столу.