Рецепт Плов з кус-куса фото

Плов з кус-куса
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Крупи , Кускус
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Всі ми звикли, що плов найчастіше готують з рису. Але щоб урізноманітнити це блюдо і привнести в нього щось новеньке, ви можете замінити рисову крупу кус-кусом. Вийде незвично і смачно.

Опис приготування:

Для цього рецепта ви можете вибирати не тільки куряче філе, але і будь-яке інше м'ясо. Тоді його слід приготувати окремо, так як сам кус-кус швидко розварюється. Щоб додати плову більшого аромату, використовуйте не один зубок часнику, а кілька. Дізнатися, як приготувати плов з кус-куса, ви можете в цьому рецепті.

  • Кускус - 120 грам
  • Куряче філе - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Паприка - 1/2 чайних ложки
  • Сіль, перець - За смаком
плов з кус-куса - фото крок 1
Куряче філе вимийте і висушіть паперовими рушниками. Потім наріжте його на великі шматки. У сковороді розігрійте олію і обсмажте в ній філе до золотистого кольору.
плов з кус-куса - фото крок 2
Викладіть філе з сковороди на тарілку. Болгарський перець вимийте і почистіть від насіння. Цибулю очистіть від лушпиння. Наріжте овочі кубиками і обсмажте на залишках олії в сковороді.
плов з кус-куса - фото крок 3
До обсмаженою овочам всипте кус-кус. Ретельно все перемішайте.
плов з кус-куса - фото крок 4
Додайте томатну пасту. Часник очистіть від лушпиння, роздавите його і покладіть в сковороду. Знову перемішайте всі інгредієнти.
плов з кус-куса - фото крок 5
У сковороду влийте воду, лежав kurkumu, паприка, поперчіть і посоліть блюдо.
плов з кус-куса - фото крок 6
Викладіть заздалегідь обсмажену курку, перемішайте. Зменшіть вогонь і накрийте сковорідку кришкою. Гасіть плов п'ятнадцять хвилин і подавайте до столу.

Схожі рецепти