Кус gamadari
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 15 хв.
Купувати готові соуси в магазині - це не в моєму стилі. Я люблю все робити сама. Тоді точно знаєш, що не намішано хімії та шкідливих інгредієнтів. Дивіться, як приготувати соус гамадарі.
Опис приготування:
Японська традиційна заправка для салату"Чука" також називається соусом гамадарі. Виходить досить цікавий горіховий смак з пікантними доповненнями. Таке доповнення підійде і для страв з курки. Прекрасне поєднання солодкого і трохи кислого завжди відмінно звучить.
Неодмінно спробуйте приготувати такий соус у себе на кухні.
- Арахіс - 50 грам
- Кунжут - 10 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2, 5 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 0, 5 чайних ложки
- Рисовий оцет - 2, 5 чайних ложки
- Соєвий соус - 3, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
Арахіс очистіть від лушпиння і обсмажте на сковороді без масла разом з кунжутом. Потім остудіть.
Арахіс з кунжутом перемолоти в міксері до крихти протягом 3-х хвилин.
Горіхи з кунжутом змішайте з оцтом, соєвим соусом, цукром, гірчицею. Ще раз пройдіться блендером, щоб отримати однорідну консистенцію.
В кінці додайте обидва види масла і воду. Добре перемішайте - і можете подавати.