Кус gamadari
(покроковий рецепт з фото)
Купувати готові соуси в магазині - це не в моєму стилі. Я люблю все робити сама. Тоді точно знаєш, що не намішано хімії та шкідливих інгредієнтів. Дивіться, як приготувати соус гамадарі.
Японська традиційна заправка для салату "чука" також називається соусом гамадарі. Виходить досить цікавий горіховий смак з пікантними доповненнями. Таке доповнення підійде і для страв з курки. Прекрасне поєднання солодкого і трохи кислого завжди відмінно звучить.
Неодмінно спробуйте приготувати такий соус у себе на кухні.
- Арахіс - 50 грам
- Кунжут - 10 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2, 5 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 0, 5 чайних ложки
- Рисовий оцет - 2, 5 чайних ложки
- Соєвий соус - 3, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
Арахіс очистіть від лушпиння і обсмажте на сковороді без масла разом з кунжутом. Потім остудіть.
Арахіс з кунжутом перемолоти в міксері до крихти протягом 3-х хвилин.
Горіхи з кунжутом змішайте з оцтом, соєвим соусом, цукром, гірчицею. Ще раз пройдіться блендером, щоб отримати однорідну консистенцію.
В кінці додайте обидва види масла і воду. Добре перемішайте - і можете подавати.