Кус-кус з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Кус-кус - дуже популярний і універсальний гарнір, який відмінно поєднується з м'ясом, рибою, морепродуктами, овочами, а також фруктами, медом. Розповім, як приготувати кус-кус з креветками.
Такий гарнір більш відомий в Туреччині, Марокко, Ізраїлі, проте, останнім часом блюдо набирає популярність і в нашій країні. Ця страва приваблює своєю універсальністю, тому як його можна подати з м'ясом або з солодкими продуктами. У нього ніжна і розсипчаста текстура, делікатний смак, воно дієтичне. В основному його запарюють, однак можна зробити це і на сковороді.
- Кускус - 300 грам
- Окріп - 480 мілілітрів
- Креветки очищені - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - За смаком
1. Креветки відварюю в киплячій воді з додаванням солі (3 хвилини), перекладаю в друшляк і остуджують, потім очищаю.
2. Чищу зубчики часнику і розрізаю навпіл. Якщо вони дуже великі, в 4 частини.
3. Сковороду розігріваю з 3 столовими ложками вершкового масла і висипаю кус-кус, вливаю окріп і готую на середньому вогні, помішують виделкою (зубчиками).
4. Безперервно помішують і готую протягом 7 хвилин, весь час перемішую вилкою.
5. Кладу 1 столову ложку вершкового масла, додаю сіль і перець, перемішую.
6. Кус-кус виходить розсипчастим, це ознака правильно приготовленої крупи, вимикаю вогонь і прибираю сковороду з вогню.
7. Сковороду розігріваю з оливковою олією, викладаю часник, потім відправляю туди креветки і готую 3-5 хвилин.
8. Кус-кус перекладаю на тарілку, викладаю креветки і подаю страву гарячим.