Gamadari
(покроковий рецепт з фото)
Шанувальники азіатської кухні напевно хоча б раз пробували цей приголомшливий японський соус. Якщо він вам припав до смаку, то напевно ви не відязикатеся повторити його будинку. Пропоную рецепт!
Хочу поділитися з вами секретом, як приготувати Гамадарі - насичений, неймовірно апетитний і оригінальний соус. Складові, використовувані в рецепті, як і сам соус, не для всіх звичні, але при бажанні їх цілком можна знайти на полицях магазинів. На приготування у вас піде всього 10-15 хвилин, а в результаті ви отримаєте досить багато пікантного соусу.
- Часник - 7 зубчиків
- Кунжут - 8 чайних ложок
- Цукор - 4 чайних ложки
- Соєвий соус - 4 чайних ложки
- Оцет - 3 чайних ложки
- Саке - 2 чайних ложки
- Імбир - 2 чайних ложки
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Японський майонез - 5 чайних ложок
1. На сухій сковороді підсушіть трохи насіння кунжуту, помішуючи.
2. Очистіть часник і імбир, натріть на дрібній тертці.
3. Насіння кунжуту розімніть трохи в ступці або підручними засобами.
4. Ось, власне, майже все. Залишилося тільки з'єднати всі інгредієнти: кунжут, часник, імбир, додати цукор, соєвий соус, японський майонез (це важливо! він відрізняється від нашого), оцет, саке, кунжутну олію. Все як слід перемішайте - і соус готовий!