Плов з качки
(покроковий рецепт з фото)
Одна з варіацій на тему плову для любителів качиного м'яса. Готувати легко і приємно, плов з качки виходить дуже смачний і ароматний. Ділюся нескладним рецептом.
Плов з качки - ароматне і ситне блюдо. Качка взагалі добре поєднується з рисом, а вже в цій страві вона особливо гарна. Рецепт приготування плову з качки нескладний, переконайтеся в цьому самі. І, нехай навіть сама назва страви звучить дещо страхітливо, Не бійтеся - рецепт плову з качкою з фото допоможе вам в цьому і все у вас вийде Удачі на кухні і приємного апетиту!
- Качка - 1, 5 кілограма
- Мал - 500 грам
- Морква - 200 грам
- Цибуля - 150 грам
- Часник - 4-5 зубчиків
- Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
- Спеції для плову - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія - 150 грам
Качку моєму, обробляв, на шматки і обсмажити на олії до рум'яної скоринки.
Заливаємо обсмажені шматки качки водою, додаємо чайну ложку солі і спеції, і тушкуємо приблизно 1.5 годину.
Поки гаситься качка, займемося овочами. Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо все разом на рослинному маслі до готовності.
Добре промити рис під проточною водою. Промиваємо доти, поки вода не стане прозорою.
Казань, в якому гаситься качка, додаємо рис, обсмажену моркву і сіль.
Перемішуємо. Якщо треба - додаємо води. Рівень води над рисом повинен бути приблизно 1.5 см. Викладаємо зубчики часнику - очищеного або в шкірці. Закриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні хвилин 30. Потім пробуємо рис. Якщо він готовий - прибираємо плов з плити і хвилин через 15 можна подавати до столу.