Рецепт Плов з качки фото

Плов з качки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Крупи , Мал , Качка
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Одна з варіацій на тему плову для любителів качиного м'яса. Готувати легко і приємно, плов з качки виходить дуже смачний і ароматний. Ділюся нескладним рецептом.

Опис приготування:

Плов з качки - ароматне і ситне блюдо. Качка взагалі добре поєднується з рисом, а вже в цій страві вона особливо гарна. Рецепт приготування плову з качки нескладний, переконайтеся в цьому самі. І, нехай навіть сама назва страви звучить дещо страхітливо, Не бійтеся - рецепт плову з качкою з фото допоможе вам в цьому і все у вас вийде Удачі на кухні і приємного апетиту!

  • Качка - 1, 5 кілограма
  • Мал - 500 грам
  • Морква - 200 грам
  • Цибуля - 150 грам
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
  • Спеції для плову - 2-3 Щепоток
  • Рослинна олія - 150 грам
плов з качки - фото крок 1
Качку моєму, обробляв, на шматки і обсмажити на олії до рум'яної скоринки.
плов з качки - фото крок 2
Заливаємо обсмажені шматки качки водою, додаємо чайну ложку солі і спеції, і тушкуємо приблизно 1.5 годину.
плов з качки - фото крок 3
Поки гаситься качка, займемося овочами. Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо все разом на рослинному маслі до готовності.
плов з качки - фото крок 4
Добре промити рис під проточною водою. Промиваємо доти, поки вода не стане прозорою.
плов з качки - фото крок 5
Казань, в якому гаситься качка, додаємо рис, обсмажену моркву і сіль.
плов з качки - фото крок 6
Перемішуємо. Якщо треба - додаємо води. Рівень води над рисом повинен бути приблизно 1.5 см. Викладаємо зубчики часнику - очищеного або в шкірці. Закриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні хвилин 30. Потім пробуємо рис. Якщо він готовий - прибираємо плов з плити і хвилин через 15 можна подавати до столу.

Схожі рецепти