Плов з качки в мультиварці

Плов з качки в мультиварці
Кількість порцій: 6 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Серед всіх численних варіантів приготування плову цей простий рецепт плову з качки в мультиварці, на мій погляд, один з кращих, адже смак у нього настільки приголомшливий, що неможливо встояти.

опис приготування:

плов — це дуже смачне і ситне блюдо, яке досить легко готується, тому воно дуже часто зустрічається в нашому повсякденному меню. Зазвичай я готую його за класичним рецептом, але іноді привношу і невеликі зміни, зокрема замість свинини використовую для приготування інше м'ясо. Смак у страви тоді виходить зовсім інший, та й аромат змінюється, і сьогодні я хочу поділитися з вами одним з таких рецептів і розповісти, як приготувати плов з качки в мультиварці. завдяки тому, що качине м'ясо досить жирне, то саме блюдо виходить соковите і розсипчасте, плюс в ньому є досить багато корисних для організму мікроелементів і вітамінів. Загалом, цей простий рецепт плову з качки в мультиварці обов'язково вам стане в нагоді, особливо якщо ви вирішите трохи урізноманітнити своє меню.

  • Стегна качки з жирком— 450-500 грам(без кістки та шкіри)
  • Рис для плову— 400-500 грам
  • морква— 1 штука
  • Цибуля ріпчаста— 2 штуки
  • вода— 1000-1200 мілілітрів
  • головки часнику— 2-3 штук
  • Масло рослинне— За смаком
  • зіра— За смаком
  • сіль— За смаком
Плов з качки в мультиварці - фото крок 1 Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти. З качиного м'яса зрізаємо жир (він нам стане в нагоді), саме м'ясо нарізаємо на невеликі шматочки. Морква ріжемо брусками, ріпчаста цибуля півкільцями, рис промиваємо і заливаємо водою, часник очищаємо від лушпиння, але не поділяємо на зубчики.

Плов з качки в мультиварці - фото крок 2 Включаємо на мультиварці режим "; Жарка" з 50 хвилин і викладаємо в чашу качиний жир. Якщо у вас жиру не дуже багато, як у мене, то можна додати невелику кількість рослинної олії. Отже, обсмажуємо жир, поки з нього не витопиться весь сік, потім шумівкою витягаємо шматочки жиру з мультиварки.

Плов з качки в мультиварці - фото крок 3 Тепер в суміші жиру і масла обсмажуємо цибулю до золотисто-коричневого кольору, для 25 хвилин до закінчення режиму додаємо до цибулі шматочки м'яса, продовжуємо смажити. через хвилин 5 викладаємо в мультиварку морква, а ще через 5 IRU. для 10 хвилин до закінчення режиму викладаємо в мультиварку очищені головки часнику.

Плов з качки в мультиварці - фото крок 4 Далі вибираємо в мультиварці режим "; Рагу / Гасіння" на годину і заливаємо в чашу воду. Коли рідина закипить, блюдо потрібно посолити.

Плов з качки в мультиварці - фото крок 5 Коли час вийде, ми включаємо режим "; Рис / Гречка ";. З рису зливаємо воду і викладаємо його в чашу, розподіляємо рівномірно по всій поверхні. Закриваємо кришку мультиварки і готуємо плов 45 хвилин.

Плов з качки в мультиварці - фото крок 6 потім, по закінченню часу, ми додаємо в блюдо ще трохи зіри і залишаємо плов на підігрів на 20-30 хвилин.

Плов з качки в мультиварці - фото крок 7 Ось тепер ми перемішуємо його і розкладаємо плов по тарілках. Смачного! Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Плов з качки

Плов з качки

Одна з варіацій на тему плову для любителів качиного м'яса. Готувати легко і приємно, плов з качки виходить дуже смачний і ароматний. Ділюся нескладним рецептом. опис приготування: Плов з качки — ароматне і ситне блюдо. Качка взагалі добре поєднується з рисом, а вже в цій страві вона особливо ...

читати далі
Філе качки в мультиварці

Філе качки в мультиварці

Смачне і соковите філе качки відмінно підійде до будь-якого гарніру. Смачна вечеря вам гарантований, і найголовніше — без особливих зусиль. опис приготування: Філе качки дуже поживне і ситне м'ясо. При приготуванні в духовці або обсмажуванні на сковороді не завжди виходить досягти хорошого рез...

читати далі
М'ясо качки в мультиварці

М'ясо качки в мультиварці

Оригінальна і майже екзотичну страву. Таке не часто зустрінеш на наших столах, тому його можна сміливо приготувати на свято або сімейне торжество. опис приготування: Любителям птиці і екзотики присвячується. обробити качку, промийте, зробіть надрізи на шкірі і обсмажте на сковороді. Потім скла...

читати далі
Борщ з качки

Борщ з качки

Дуже смачний ситний виходить борщик з качки. Подається гарячим зі сметаною, зеленню і свіжий хліб. опис приготування: Проваріть качине м'ясо не менше години. Додайте підготовлені порізані овочі. Заправте суп засмажкою, варіть все пару хвилин - і вимикайте. качка (частина тушки)  — 800-900 гр...

читати далі
Бульйон з качки

Бульйон з качки

Бульйон з качки — це смачний і поживний навар, який готують разом з овочами. На такому бульйоні можна приготувати будь-яку першу страву, а можна просто випити його вприкуску з птахом. опис приготування: ніжний, смачний і наваристий бульйон з качки в домашніх умови - ідеальне рішення для "; роз...

читати далі