Плов з грудкою
(покроковий рецепт з фото)
Будь-кухар вам скаже: для плову потрібно жирне м'ясо, а куряча грудка для цього рецепта не підходить - занадто пісна. Але я щось не кухар, тому просто розповім, як приготувати плов з грудкою!
Нехай кидають в мене каміння шанувальник "справжнього" плову, але я вважаю, що рецепт приготування плову з грудкою цілком має право на існування! Нехай це навіть не справжній плов, він має масу своїх переваг - наприклад, в ньому набагато менше калорій, ніж в класичному плові з бараниною або свининою (багатьох це питання хвилює, я впевнена! ), готується він швидше (і це актуально! ), краще вписується в дитяче меню. Ну і обходиться дешевше - погодьтеся, це теж важливо.
Загалом, я розповім і покажу, як приготувати плов з грудкою, а ви вирішуйте самі, підходить цей рецепт вам чи ні
- Грудка куряча - 1 штука
- Рис довгозерний - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Масло рослинне - 1/3 склянки
- Сіль - За смаком
- Кмин (зіра іранська) - За смаком
- Куркума - За смаком
- Перець червоний гострий - За смаком
Рис ретельно промити "до чистої води" .
Залити холодною водою і залишити на 1-2 годину.
Куряче м'ясо відокремити від грудини, нарізати кубиками розміром 1, 5х1, 5 сантиметри.
Моркву почистити і нарізати соломкою короткою.
Цибулю подрібнити ножем.
Розігріти сковороду з рослинним маслом і швидко обсмажити грудку - на сильному вогні, постійно помішуючи!
Додати моркву і цибулю, смажити ще кілька хвилин, поки овочі не стануть рум'янитися. Посолити.
Злити воду з рису і додати його в сковороду з м'ясом. Увіткнути цілу головку часнику, посипати спеціями (зиру можна додати разом з морквою, щоб обсмажити), посолити, влити 2 склянки води, закрити кришкою і томити на самому повільному вогні до готовності рису.
Перед подачею на стіл перемішати, можна прикрасити свіжою зеленню.
Смачного!
Смачного!