Рецепт Плов з грудкою фото

Плов з грудкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряча грудка
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Будь-кухар вам скаже: для плову потрібно жирне м'ясо, а куряча грудка для цього рецепта не підходить - занадто пісна. Але я щось не кухар, тому просто розповім, як приготувати плов з грудкою!

Опис приготування:

Нехай кидають в мене каміння шанувальник"справжнього" плову, але я вважаю, що рецепт приготування плову з грудкою цілком має право на існування! Нехай це навіть не справжній плов, він має масу своїх переваг - наприклад, в ньому набагато менше калорій, ніж в класичному плові з бараниною або свининою (багатьох це питання хвилює, я впевнена! ), готується він швидше (і це актуально! ), краще вписується в дитяче меню. Ну і обходиться дешевше - погодьтеся, це теж важливо.

Загалом, я розповім і покажу, як приготувати плов з грудкою, а ви вирішуйте самі, підходить цей рецепт вам чи ні

  • Грудка куряча - 1 штука
  • Рис довгозерний - 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1 штука
  • Масло рослинне - 1/3 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Кмин (зіра іранська) - За смаком
  • Куркума - За смаком
  • Перець червоний гострий - За смаком
плов з грудкою - фото крок 1
Рис ретельно промити"до чистої води" .
плов з грудкою - фото крок 2
Залити холодною водою і залишити на 1-2 годину.
плов з грудкою - фото крок 3
Куряче м'ясо відокремити від грудини, нарізати кубиками розміром 1, 5х1, 5 сантиметри.
плов з грудкою - фото крок 4
Моркву почистити і нарізати соломкою короткою.
плов з грудкою - фото крок 5
Цибулю подрібнити ножем.
плов з грудкою - фото крок 6
Розігріти сковороду з рослинним маслом і швидко обсмажити грудку - на сильному вогні, постійно помішуючи!
плов з грудкою - фото крок 7
Додати моркву і цибулю, смажити ще кілька хвилин, поки овочі не стануть рум'янитися. Посолити.
плов з грудкою - фото крок 8
Злити воду з рису і додати його в сковороду з м'ясом. Увіткнути цілу головку часнику, посипати спеціями (зиру можна додати разом з морквою, щоб обсмажити), посолити, влити 2 склянки води, закрити кришкою і томити на самому повільному вогні до готовності рису.
плов з грудкою - фото крок 9
Перед подачею на стіл перемішати, можна прикрасити свіжою зеленню.
Смачного!

Схожі рецепти