Рецепт Плов з булгура з курячою грудкою фото

Плов з булгура з курячою грудкою
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Птах , Курка , Крупи , Куряча грудка , Манна крупа
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 50 хв.

Якщо ви хочете урізноманітнити щоденне меню, подивіться, як приготувати плов з булгура з курячою грудкою, дуже ситне, ароматне і корисне блюдо, яке можна приготувати менш, ніж за годину.

Опис приготування:

Булгур менш відомий, ніж рис, але плов з цієї крупи виходить навіть більш смачним і ароматним, ніж класичний варіант страви. Ви можете додати трохи зелені, щоб зробити плов смачнішим, а також експериментувати з паприкою та іншими спеціями для додання страві аромату. Подавати такий плов рекомендую зі свіжими овочами та зеленню, помідорами, огірками і гілочкою петрушки. Замість кураги можна взяти інші сухофрукти, наприклад, родзинки.

  • Куряча грудка - 500 грам
  • Волоський горіх - 25 грам
  • Чорнослив - 25 грам
  • Рослинна олія - 50-100 грам
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Манна крупа - 1 Склянка
  • Вода - 2 склянки
  • Морква - За смаком
  • Цибуля - За смаком
плов з булгура з курячою грудкою - фото крок 1
1. Розігрійте казан з рослинним маслом. Обсмажте дрібно нарізану курячу грудку і обсмажте до золотистої скоринки. Коли м'ясо обсмажиться, додайте цибулю і перемішайте так, щоб м'ясо було на луці.
плов з булгура з курячою грудкою - фото крок 2
2. Обсмажте протягом трьох хвилин, після чого додайте натерту на крупній тертці моркву. Перемішайте і обсмажте до тих пір, поки цибуля з морквою не зменшаться в обсязі вдвічі.
плов з булгура з курячою грудкою - фото крок 3
3. Додайте зіру, паприка, подрібнений волоський горіх і промитий булгур. Перемішайте, додайте дрібно нарізану курагу, сіль і додайте воду. З кількох зубчиків часнику зніміть шкірку і додайте в плов.
плов з булгура з курячою грудкою - фото крок 4
4. Перемішайте і доведіть до кипіння на максимальному вогні. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і варіть протягом 20 хвилин. Перемішайте плов і подайте. Смачного!

Схожі рецепти