Плов з булгура з курячою грудкою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете урізноманітнити щоденне меню, подивіться, як приготувати плов з булгура з курячою грудкою, дуже ситне, ароматне і корисне блюдо, яке можна приготувати менш, ніж за годину.
Булгур менш відомий, ніж рис, але плов з цієї крупи виходить навіть більш смачним і ароматним, ніж класичний варіант страви. Ви можете додати трохи зелені, щоб зробити плов смачнішим, а також експериментувати з паприкою та іншими спеціями для додання страві аромату. Подавати такий плов рекомендую зі свіжими овочами та зеленню, помідорами, огірками і гілочкою петрушки. Замість кураги можна взяти інші сухофрукти, наприклад, родзинки.
- Куряча грудка - 500 грам
- Волоський горіх - 25 грам
- Чорнослив - 25 грам
- Рослинна олія - 50-100 грам
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Манна крупа - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Морква - За смаком
- Цибуля - За смаком
1. Розігрійте казан з рослинним маслом. Обсмажте дрібно нарізану курячу грудку і обсмажте до золотистої скоринки. Коли м'ясо обсмажиться, додайте цибулю і перемішайте так, щоб м'ясо було на луці.
2. Обсмажте протягом трьох хвилин, після чого додайте натерту на крупній тертці моркву. Перемішайте і обсмажте до тих пір, поки цибуля з морквою не зменшаться в обсязі вдвічі.
3. Додайте зіру, паприка, подрібнений волоський горіх і промитий булгур. Перемішайте, додайте дрібно нарізану курагу, сіль і додайте воду. З кількох зубчиків часнику зніміть шкірку і додайте в плов.
4. Перемішайте і доведіть до кипіння на максимальному вогні. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і варіть протягом 20 хвилин. Перемішайте плов і подайте. Смачного!