Плов з булгура зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вільне прочитання класичного рецепту плову. За основу візьмемо булгур і свинину. Використовуємо обов'язкові спеції для цієї страви і максимально витримаємо процес приготування. Буде смачно!
Щоб максимально наблизитися до класики, при можливості, використовуйте курдючний жир. Він настільки збагачує смак страви, що ви неодмінно приготуєте його ще раз.
- Свинина - 500 грам
- Манна крупа - 210 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1/2 штуки
- Зіра - 1/2 чайних ложки
- Барбарис - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1/4 склянки
- Сіль - За смаком
- Спеції для плову - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Лук наріжте півкільцями або четвертинками. Моркву наріжте тонкою соломкою.
Свинину обмийте, промокніть паперовим рушником і наріжте середнім кубиком.
Візьміть жаровню або казанок. Нальоті рослинне масло. Розжарити. Обсмажте до легкого відтінку цибулю і моркву. За часом це займе близько 12 хвилин на середньому вогні. Далі до овочів перекладіть свинину. Додайте спеції, барбарис. Обсмажте м'ясо до появи скоринки.
Обсмажене м'ясо залийте гарячою водою. Вона повинна покрити свинину приблизно на 2 см. Зменшіть вогонь і готуйте 30-40 хвилин.
Після закінчення часу рідина помітно зменшиться. Тепер сильно посоліть основу для плову, якщо є бажання, додайте часник.
Zasиpyte крупа. Розрівняйте.
Долийте гарячої води, приблизно на сантиметр вище крупи. Увімкніть вогонь трохи вище середнього і варіть 15-20 хвилин. Чи не перемішуйте! Після того як булгур дійде до готовності, закрийте кришкою, вимкніть вогонь і залиште на 15 хвилин "упревать" .
Плов з булгура готовий, тепер можна його перемішати і подавати до столу.
Смачного!