Плов з булгура з нутом і яйцями
(покроковий рецепт з фото)
Обов'язково подивіться, як приготувати плов з булгура з нутом і яйцями - це дуже смачне і оригінальне блюдо, незважаючи на те, що багато хто звик до рецептів плову саме з рисової крупи.
Завдяки обсмаженою овочам, спецій, горіхів і родзинок плов завжди вважався одним з кращих гарячих страв. Багато хто звик готувати його з рису, але в цьому рецепті ви дізнаєтеся процес приготування плову з булгура - дуже корисною і не менш смачною крупи. Такий плов можна готувати з м'ясом, але в цьому рецепті як білка використано обсмажене яйце. Зробити аромат плову більш насиченим ви можете не тільки за допомогою паприки або зіри, але і використовуючи кардамон, гвоздику або обсмажені горіхи - вийде дуже смачно.
- Манна крупа - 300 грам
- Гайка - 50 грам
- Ізюм - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Паприка солодка - 1 Чайна ложка
- Смажене яйце - 1 штука
- Чорний перець - 1 За смаком
- Сіль - 1 За смаком
- Зелень - 1 За смаком
- Рослинна олія для обсмажування - 1 За смаком
- Вода - 800 мілілітрів
1. Казан розігрійте з рослинним маслом, додайте нарізану цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Обсмажуйте, помішуючи, поки обсяг цибулі та моркви не зменшиться вдвічі.
2. Додайте кабачок, натертий на крупній тертці, перемішайте і обсмажте протягом 5 хвилин. Додайте зіру, солодкий червоний перець, сіль і перемішайте. Викладіть добре промитий булгур.
3. Попередньо промийте родзинки і замочіть нут в холодній воді протягом 5-8 годин. Додайте родзинки і нут до плову. Додайте перець за смаком і залийте все вміст водою.
4. Перемішайте і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь, накрийте плов кришкою і готуйте 20 хвилин. Тим часом обсмажте яйце з двох сторін і наріжте крупною соломкою.
5. Вимкніть вогонь, додайте нарізане яйце і добре перемішайте. Смачного!