Рецепт Плов з булгура з нутом і яйцями фото

Плов з булгура з нутом і яйцями
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Овочі, Бобові, Крупи, Манна крупа
На обід
Гарячі страви, Плов

Обов'язково подивіться, як приготувати плов з булгура з нутом і яйцями - це дуже смачне і оригінальне блюдо, незважаючи на те, що багато хто звик до рецептів плову саме з рисової крупи.


Завдяки обсмаженою овочам, спецій, горіхів і родзинок плов завжди вважався одним з кращих гарячих страв. Багато хто звик готувати його з рису, але в цьому рецепті ви дізнаєтеся процес приготування плову з булгура - дуже корисною і не менш смачною крупи. Такий плов можна готувати з м'ясом, але в цьому рецепті як білка використано обсмажене яйце. Зробити аромат плову більш насиченим ви можете не тільки за допомогою паприки або зіри, але і використовуючи кардамон, гвоздику або обсмажені горіхи - вийде дуже смачно.

  • Манна крупа - 300 грам
  • Гайка - 50 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Кабачок - 1 штука
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Паприка солодка - 1 Чайна ложка
  • Смажене яйце - 1 штука
  • Чорний перець - 1 За смаком
  • Сіль - 1 За смаком
  • Зелень - 1 За смаком
  • Рослинна олія для обсмажування - 1 За смаком
  • Вода - 800 мілілітрів
плов з булгура з нутом і яйцями - фото крок 1
1. Казан розігрійте з рослинним маслом, додайте нарізану цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Обсмажуйте, помішуючи, поки обсяг цибулі та моркви не зменшиться вдвічі.
плов з булгура з нутом і яйцями - фото крок 2
2. Додайте кабачок, натертий на крупній тертці, перемішайте і обсмажте протягом 5 хвилин. Додайте зіру, солодкий червоний перець, сіль і перемішайте. Викладіть добре промитий булгур.
плов з булгура з нутом і яйцями - фото крок 3
3. Попередньо промийте родзинки і замочіть нут в холодній воді протягом 5-8 годин. Додайте родзинки і нут до плову. Додайте перець за смаком і залийте все вміст водою.
плов з булгура з нутом і яйцями - фото крок 4
4. Перемішайте і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь, накрийте плов кришкою і готуйте 20 хвилин. Тим часом обсмажте яйце з двох сторін і наріжте крупною соломкою.
плов з булгура з нутом і яйцями - фото крок 5
5. Вимкніть вогонь, додайте нарізане яйце і добре перемішайте. Смачного!

Схожі рецепти