Рецепт Плов з гранатом фото

Плов з гранатом
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азіатська кухня
М'ясо, Фрукти, Крупи, Мал, Гранат
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Плов

Ароматний плов можна зробити ще смачніше, якщо при його приготуванні додати зерна граната. Блюдо отримає легку кислинку, яка ідеально буде поєднуватися з м'ясом і підкреслить весь букет спецій.

Розсипчастий і ароматний плов - ідеальне блюдо для обіду або вечері, його із задоволенням їдять як дорослі, так і діти. До речі, ви можете подати його з будь-яким соусом на основі сметани або йогурту - страва стане ще смачніше і смачніше.

  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Баранина - 300 грам (м'якоть)
  • Мал - 120 грам
  • Масло рослинне - 40 мілілітрів
  • Вода - 2 склянки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Спеції для плову - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Гранат - 0, 25 штуки
плов з гранатом - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
плов з гранатом - фото крок 2
Баранину промийте у воді, зріжте жили і плівки, наріжте м'ясо на шматочки. Прогрійте в казані на плиті рослинне масло або протопите курдючное сало, якщо воно є в наявності. Викладіть в жир шматочки м'яса і обсмажте приблизно 5-6 хвилин на помірному нагріванні до рум'яності.
плов з гранатом - фото крок 3
Очистіть від шкірки цибулю і моркву, промийте у воді. Наріжте брусочками моркву, а цибуля - півкільцями. Додайте в казан і обсмажте все разом ще 3-5 хвилин.
плов з гранатом - фото крок 4
Потім влийте воду, додайте сіль і лаврове листя, відваріть вміст казана приблизно 15 хвилин.
плов з гранатом - фото крок 5
Промийте рис, викладіть його в казан, всипте спеції для плову. Якщо в них не вказано часник, то викладіть пару зубчиків часнику на рис. Зменшіть нагрів до мінімального і млоїте плов до готовності - 25-30 хвилин.
плов з гранатом - фото крок 6
Очистіть чверть граната від шкірки і плівок, додайте зерна за 2-3 хвилини до готовності страви. Акуратно все перемішайте.
плов з гранатом - фото крок 7
Викладіть готову страву на тарілки і подайте до столу гарячим - баранину їдять тільки в гарячому вигляді!

Схожі рецепти