Плов з гранатом
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний плов можна зробити ще смачніше, якщо при його приготуванні додати зерна граната. Блюдо отримає легку кислинку, яка ідеально буде поєднуватися з м'ясом і підкреслить весь букет спецій.
Розсипчастий і ароматний плов - ідеальне блюдо для обіду або вечері, його із задоволенням їдять як дорослі, так і діти. До речі, ви можете подати його з будь-яким соусом на основі сметани або йогурту - страва стане ще смачніше і смачніше.
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Баранина - 300 грам (м'якоть)
- Мал - 120 грам
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Вода - 2 склянки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Спеції для плову - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Гранат - 0, 25 штуки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Баранину промийте у воді, зріжте жили і плівки, наріжте м'ясо на шматочки. Прогрійте в казані на плиті рослинне масло або протопите курдючное сало, якщо воно є в наявності. Викладіть в жир шматочки м'яса і обсмажте приблизно 5-6 хвилин на помірному нагріванні до рум'яності.
Очистіть від шкірки цибулю і моркву, промийте у воді. Наріжте брусочками моркву, а цибуля - півкільцями. Додайте в казан і обсмажте все разом ще 3-5 хвилин.
Потім влийте воду, додайте сіль і лаврове листя, відваріть вміст казана приблизно 15 хвилин.
Промийте рис, викладіть його в казан, всипте спеції для плову. Якщо в них не вказано часник, то викладіть пару зубчиків часнику на рис. Зменшіть нагрів до мінімального і млоїте плов до готовності - 25-30 хвилин.
Очистіть чверть граната від шкірки і плівок, додайте зерна за 2-3 хвилини до готовності страви. Акуратно все перемішайте.
Викладіть готову страву на тарілки і подайте до столу гарячим - баранину їдять тільки в гарячому вигляді!