Баранина з гранатом
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і м'яка баранина з легкою кислинкою від граната. З гарніром з рису - чудовий обід.
Баранину з гранатом приготувати дуже просто і зовсім недовго. Гранат досить кислий фрукт і тому м'ясо стає м'яким, ніжним і соковитим. А легка кислинка тільки підкреслює смак баранини. Пропоную вам спробувати рецепт приготування баранини з гранатом.
1. М'ясо промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо на рослинному маслі до легкої скоринки.
2. Чистимо і нарізаємо цибулю і відправляємо до обсмаженого м'яса. Зменшуємо вогонь і даємо м'яса з цибулею протушкувати, тому закриваємо кришкою.
3. Тепер нам необхідно добути зернятка граната і з половини видавити сік. Не раджу видавлювати сік за допомогою соковижималки - в соку буде відчуватися присмак кісточок. Робимо все вручну. Можна придушити зерна за допомогою ложки. Заливаємо вийшов сік в сковорідку з м'ясом і тушкуємо хвилин 15.
4. Додаємо зерна граната, спеції і сіль і тушкуємо ще хвилин 10-15.
М'ясо готове. Подаємо до столу. Кращий гарнір - це, звичайно ж, Мал. Посипте блюдо свіжою зеленню, горішками і зернятками граната - буде красиво і смачно. Смачного!
- Баранина - 800-900 грам
- Гранати - 2 штуки (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сухі спеції для м'яса - 2 щіпки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
1. М'ясо промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо на рослинному маслі до легкої скоринки.
2. Чистимо і нарізаємо цибулю і відправляємо до обсмаженого м'яса. Зменшуємо вогонь і даємо м'яса з цибулею протушкувати, тому закриваємо кришкою.
3. Тепер нам необхідно добути зернятка граната і з половини видавити сік. Не раджу видавлювати сік за допомогою соковижималки - в соку буде відчуватися присмак кісточок. Робимо все вручну. Можна придушити зерна за допомогою ложки. Заливаємо вийшов сік в сковорідку з м'ясом і тушкуємо хвилин 15.
4. Додаємо зерна граната, спеції і сіль і тушкуємо ще хвилин 10-15.
М'ясо готове. Подаємо до столу. Кращий гарнір - це, звичайно ж, Мал. Посипте блюдо свіжою зеленню, горішками і зернятками граната - буде красиво і смачно. Смачного!