Плов з айвою
(покроковий рецепт з фото)
Айва відрізняється неймовірним ароматом і трохи терпким смаком, вона відмінно поєднується з м'ясом і при цьому не додає йому солодощі. Її часто використовують для приготування плову, і я розповім вам як.
Айва виростає на території Кавказу, Закавказзя та Середньої Азії, і саме з цієї причини вона так часто зустрічається в рецептах традиційних кухонь цих районів. Рецепт приготування плову з айвою, який сьогодні пропоную вам я, відноситься до вірменської кухні, і айва тут використовується скоріше як спеція, тому що надає страві неповторний аромат і легкий присмак. А ще айва неймовірно корисна і часто зустрічається в дієтичному харчуванні, тому наш плов вийде не тільки смачний, але і корисний. На щастя на сьогоднішній день роздобути айву можна на будь-якому ринку або в магазині, тому проблем з покупкою інгредієнтів виникнути не повинно. Так що готуємо всі необхідні продукти, а я поки розповім вам, як зробити плов з айвою в домашніх умовах.
- Свинина - 1 кілограм
- Мал - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Айва - 10 штук
- Паста томатна - 5-6 Ст. Ложок
- Масло рослинне - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком