Рецепт Плов з айвою фото

Плов з айвою
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Фрукти , Крупи , Мал , Айва
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Айва відрізняється неймовірним ароматом і трохи терпким смаком, вона відмінно поєднується з м'ясом і при цьому не додає йому солодощі. Її часто використовують для приготування плову, і я розповім вам як.

Опис приготування:

Айва виростає на території Кавказу, Закавказзя та Середньої Азії, і саме з цієї причини вона так часто зустрічається в рецептах традиційних кухонь цих районів. Рецепт приготування плову з айвою, який сьогодні пропоную вам я, відноситься до вірменської кухні, і айва тут використовується скоріше як спеція, тому що надає страві неповторний аромат і легкий присмак. А ще айва неймовірно корисна і часто зустрічається в дієтичному харчуванні, тому наш плов вийде не тільки смачний, але і корисний. На щастя на сьогоднішній день роздобути айву можна на будь-якому ринку або в магазині, тому проблем з покупкою інгредієнтів виникнути не повинно. Так що готуємо всі необхідні продукти, а я поки розповім вам, як зробити плов з айвою в домашніх умовах.

  • Свинина - 1 кілограм
  • Мал - 700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 4 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Айва - 10 штук
  • Паста томатна - 5-6 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
плов з айвою - фото крок 1
При виборі м'яса краще зупиниться на шматочку з достатньою кількістю жиру, так плов буде набагато смачніше. Нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки і обсмажуємо на сковороді з додаванням олії.
плов з айвою - фото крок 2
Смажимо м'ясо до золотистого кольору, а потім викладаємо на сковороду нарізану кубиками цибулю.
плов з айвою - фото крок 3
Морква трьом на крупній тертці і так само викладаємо на сковороду, смажимо все разом ще 1-2 хвилини.
плов з айвою - фото крок 4
Тепер викладаємо попередньо промитий рис і перемішуємо всі інгредієнти. Вливаємо воду так, що вона на пару сантиметрів була вище рису. Додаємо сіль, лавровий лист і чорний мелений перець.
плов з айвою - фото крок 5
Коли плов буде наполовину готовий, випливає в нього айву і додаємо томатну пасту, розведену з водою. Ставимо плов в розігріту до 180-200 градусів духовку на 1-1, 5.
плов з айвою - фото крок 6
Готовий плов розкладаємо по тарілках разом в айвою і подаємо на стіл. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти