Плов з м'ясом і айвою
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний плов з багатющим смаковим поєднанням ви можете приготувати на основі свіжої баранини і айви. Блюдо виходить настільки смачним і апетитним, що його із задоволенням їдять навіть діти!
Не забувайте додавати при варінні плову різні спеції, прянощі, сухофрукти - від цього смак страви тільки виграє. Особливо вітаються сушений барбарис або гранат - кислинка ідеально поєднується з жирністю баранини, підкреслює м'ясної аромат і смак.
- Баранина - 400 грам
- Айва - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Мал - 150 грам
- Вода - 1 літр
- Барбарис сушений - 1 Чайна ложка
- Приправа - 1 Ст. Ложка (для плову)
- Сіль - 2 щіпки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
Підготуйте зазначені інгредієнти.
М'ясо промийте у воді, ображати жили і плівки. Наріжте баранину порційними шматками. Прогрійте в казані рослинне масло і викладіть м'ясо.
Обсмажте близько 5-6 хвилин до рум'яності, перевертаючи.
Влийте 600 мл. Окропу і викладіть лаврове листя. Відваріть на помірному нагріванні приблизно 40-60 хвилин.
Очистіть моркву і цибулину від шкірки, промийте. Наріжте моркву брусочками, цибуля - півкільцями або кубиками. Додайте в казан, коли на дні ємності залишиться зовсім небагато рідини.
Промийте рис у воді і викладіть в казан.
Всипте приправу для плову і сушений барбарис.
Промийте айву в воді, розріжте на чотири частини і зріжте насіння. М'якоть наріжте кубиками і додайте з часником в казан. Влийте залишок гарячої води, накрийте казан кришкою і млоїте близько 25 хвилин на мінімальному нагріві.
До цього моменту ароматний плов буде готовий!
Викладіть його в тарілки і подайте до столу гарячим, по бажанню - зі сметаною.