Рецепт Плов з м'ясом і айвою фото

Плов з м'ясом і айвою
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Фрукти , Крупи , Баранина , Мал , Айва
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ароматний плов з багатющим смаковим поєднанням ви можете приготувати на основі свіжої баранини і айви. Блюдо виходить настільки смачним і апетитним, що його із задоволенням їдять навіть діти!

Опис приготування:

Не забувайте додавати при варінні плову різні спеції, прянощі, сухофрукти - від цього смак страви тільки виграє. Особливо вітаються сушений барбарис або гранат - кислинка ідеально поєднується з жирністю баранини, підкреслює м'ясної аромат і смак.

  • Баранина - 400 грам
  • Айва - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Мал - 150 грам
  • Вода - 1 літр
  • Барбарис сушений - 1 Чайна ложка
  • Приправа - 1 Ст. Ложка (для плову)
  • Сіль - 2 щіпки
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
плов з м'ясом і айвою - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
плов з м'ясом і айвою - фото крок 2
М'ясо промийте у воді, ображати жили і плівки. Наріжте баранину порційними шматками. Прогрійте в казані рослинне масло і викладіть м'ясо.
плов з м'ясом і айвою - фото крок 3
Обсмажте близько 5-6 хвилин до рум'яності, перевертаючи.
плов з м'ясом і айвою - фото крок 4
Влийте 600 мл. Окропу і викладіть лаврове листя. Відваріть на помірному нагріванні приблизно 40-60 хвилин.
плов з м'ясом і айвою - фото крок 5
Очистіть моркву і цибулину від шкірки, промийте. Наріжте моркву брусочками, цибуля - півкільцями або кубиками. Додайте в казан, коли на дні ємності залишиться зовсім небагато рідини.
плов з м'ясом і айвою - фото крок 6
Промийте рис у воді і викладіть в казан.
плов з м'ясом і айвою - фото крок 7
Всипте приправу для плову і сушений барбарис.
плов з м'ясом і айвою - фото крок 8
Промийте айву в воді, розріжте на чотири частини і зріжте насіння. М'якоть наріжте кубиками і додайте з часником в казан. Влийте залишок гарячої води, накрийте казан кришкою і млоїте близько 25 хвилин на мінімальному нагріві.
плов з м'ясом і айвою - фото крок 9
До цього моменту ароматний плов буде готовий!
плов з м'ясом і айвою - фото крок 10
Викладіть його в тарілки і подайте до столу гарячим, по бажанню - зі сметаною.

Схожі рецепти