Плов в духовці в казані
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати плов в духовці в казані домашніх умовах з мідіями - це перевернути все враження про смак. Ця страва не позбавлене екзотики, але з рисом і овочами поєднується воістину чудово!
Приголомшливе блюдо - плов в духовці в казані в домашніх умовах, яке стане чудовою альтернативою іншим страви у піст. В казані плов виходить особливим і неймовірно смачним. Замість морепродуктів може бути будь-яке м'ясо на ваш смак.
- Мал - 400 грам
- Мідії - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль і приправи - За смаком
- Часник - За смаком
1. Говорити про плові можна нескінченно, а рецептів його приготування існує незліченна кількість: плов з макаронів, плов з баранини, плов з овочами, плов зі свининою, плов з сухофруктами, плов в духовці в казані за класичним рецептом і навіть плов з морепродуктами. І це не весь список різновидів цього чудового блюда. Сьогодні я вирішила поділитися рецептом плову з мідіями - вельми смачно, підходить в якості пісного страви і досить-таки поживне.
2. Насамперед відправляємо смажитися цибулю і моркву. Додайте в казан рослинна олія і посмажте овочі, постійно помішуючи їх.
3. Додайте в середині смаження мідії, і виробляти сіль за смаком.
4. Зверху висипаємо добре промитий рис і заливаємо все водою. Рідина повинна покрити рис на два пальці вище поверхні. Додайте часник в середину, лавровий лист і чорний перець горошком.
5. Відправляємо казан в розігріту до 200 градусів духовку і тушкуємо близько 1, 5 годину. У міру приготування зменшуйте вогонь.
6. Про готовність страви скаже розсипчастий рис і відсутність рідини. Перемішуємо все вміст казана.
7. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту і постите пісним!