Плов зі свинини в казані
(покроковий рецепт з фото)
Східний плов з російської свининою - це смачно! Запрошуйте гостей і здивуєте їх смачним пловом - успіх гарантований. Розповідаю, як приготувати плов зі свинини в казані!
Такий плов досить часто готує мій чоловік після повернення з тривалих відряджень та з нагоди посиденьок з друзями Смачний і ситний плов - хороший привід зібратися великою і тісним. Думаю, що за допомогою цього рецепта плову зі свининою в казані з фото ви з легкістю приготуєте цей шедевр узбецької кухні у себе вдома.
- Свинина - 1 кілограм
- Мал - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Цибуля - 1 кілограм
- Соняшникова рафінована олія - 1, 5 склянки
- Зіра - 1-2 чайних ложок
- Барбарис сушений - 1 Чайна ложка
- Сушений червоний мелений перець солодкий - 1 Чайна ложка
- Часник головка - 1-2 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
Очищаємо моркву і обов'язково нарізаємо соломкою товщиною приблизно 0, 5 см.
Нарізаємо м'ясо. Шматочки середнього розміру.
Я ставка казан на тарілку, nalivaem це масло і, коли масло досить розжариться, кидаємо в масло кілька пелюсток цибулі. Цибуля повинен прожаритися до темно-коричневого кольору.
Викидаємо прожарений цибулю і закладаємо в казан нарізану цибулю, нехай підрум'яниться.
Потім до цибулі відправляємо м'ясо і даємо йому підрум'яниться. Не забуваємо помішувати.
Підійшла черга морквини. Можна смажити її до м'якості, а можна і трохи довше - це залежить від вашого смаку.
Промиваємо рис під проточною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою.
У казан з м'ясом наливаємо 1, 5 л води, сіль і спеції і залишаємо гаситися хвилин 20.
Акуратно висипаємо поверх м'яса рис. Намагаємося розподілити його рівномірно. Потім занурюємо в рис головку часнику і варимо на середньому вогні до тих пір, поки рідина не опуститься нижче рівня рису.
Збираємо рис гіркою і накриваємо глибокої тарілкою. Бажано накривати щільно. Готуємо ще хвилин 15-20 і вимикаємо.
Виймаємо часник і перемішуємо плов. Подаємо до столу.