Рецепт Плов з баранини в казані фото

Плов з баранини в казані
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Овочі , Крупи , Морква , Баранина , Цибуля , Мал
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Приготування плову - це особлива майстерність, якому не навчишся, не скуштувавши хоча б раз зробити його самостійно! В даному рецепті плов готується в казані, на вогнищі. Виходить чудово!

Опис приготування:

До вашої уваги - класичний рецепт приготування плову з баранини в казані. Мій плов готувався в казані (утятніце) на вогнищі. Спеції були підібрані і куплені на базарі. Загальний час приготування склало 2-3 годину. Подавав плов до столу прямо в казані, а там вже кожен набирав собі скільки хотів. Хай щастить!

  • Баранина - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
  • Мал - 1 кілограм
  • Масло рослинне - 200 кілограм
  • Часник - 2 штуки
  • Спеції - За смаком (зіра чорна, сушений помідор, паприка, барбарис, куркума
    )
плов з баранини в казані - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти. Всі спеції беремо в рівній кількості і змішуємо. Овочі очищаємо, м'ясо нарізаємо.
плов з баранини в казані - фото крок 2
Нарізаємо цибулю півкільцями і ще раз навпіл.
плов з баранини в казані - фото крок 3
Морква ріжемо тонкими брусочками.
плов з баранини в казані - фото крок 4
Ставимо казан на вогонь. Вливаємо в нього рослинне масло. Коли масло розжариться, викладаємо порізану баранину.
плов з баранини в казані - фото крок 5
Обсмажуємо баранину до готовності.
плов з баранини в казані - фото крок 6
Засипаємо цибулю, смажимо його до готовності.
плов з баранини в казані - фото крок 7
Тепер додаємо моркву, обсмажуємо до готовності.
плов з баранини в казані - фото крок 8
Заливаємо все водою, щоб трохи покрила м'ясо з овочами. Додаємо 2 ç.l. Суміші спецій, щедро солимо. Встромляємо 2 очищені головки часнику по центру.
плов з баранини в казані - фото крок 9
Накриваємо казан кришкою і залишаємо кипіти 20-30 хвилин. Постарайтеся, щоб вогонь був стабільним - не більше і не менше середнього.
плов з баранини в казані - фото крок 10
Висипаємо рис, але не перемішуємо. Просто разравниваем рис по поверхні за допомогою шумівки. Заливаємо все водою, щоб покрила рис на 1-2 см.
плов з баранини в казані - фото крок 11
Знову накриваємо казан кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім відкриваємо кришку, рис повинен увібрати всю воду. Насипаємо рис гіркою від країв до центру. Намагайтеся в народних обранців підчепити м'ясо і овочі.
плов з баранини в казані - фото крок 12
Готуємо під кришкою ще 20 хвилин, щоб пішла вся вода. Але не пропустіть момент готовності плову, інакше м'ясо почне підгоряти!
плов з баранини в казані - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти