Плов з баранини в казані
(покроковий рецепт з фото)
Приготування плову - це особлива майстерність, якому не навчишся, не скуштувавши хоча б раз зробити його самостійно! В даному рецепті плов готується в казані, на вогнищі. Виходить чудово!
До вашої уваги - класичний рецепт приготування плову з баранини в казані. Мій плов готувався в казані (утятніце) на вогнищі. Спеції були підібрані і куплені на базарі. Загальний час приготування склало 2-3 годину. Подавав плов до столу прямо в казані, а там вже кожен набирав собі скільки хотів. Хай щастить!
- Баранина - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Мал - 1 кілограм
- Масло рослинне - 200 кілограм
- Часник - 2 штуки
- Спеції - За смаком (зіра чорна, сушений помідор, паприка, барбарис, куркума
)
Підготуємо інгредієнти. Всі спеції беремо в рівній кількості і змішуємо. Овочі очищаємо, м'ясо нарізаємо.
Нарізаємо цибулю півкільцями і ще раз навпіл.
Морква ріжемо тонкими брусочками.
Ставимо казан на вогонь. Вливаємо в нього рослинне масло. Коли масло розжариться, викладаємо порізану баранину.
Обсмажуємо баранину до готовності.
Засипаємо цибулю, смажимо його до готовності.
Тепер додаємо моркву, обсмажуємо до готовності.
Заливаємо все водою, щоб трохи покрила м'ясо з овочами. Додаємо 2 ç.l. Суміші спецій, щедро солимо. Встромляємо 2 очищені головки часнику по центру.
Накриваємо казан кришкою і залишаємо кипіти 20-30 хвилин. Постарайтеся, щоб вогонь був стабільним - не більше і не менше середнього.
Висипаємо рис, але не перемішуємо. Просто разравниваем рис по поверхні за допомогою шумівки. Заливаємо все водою, щоб покрила рис на 1-2 см.
Знову накриваємо казан кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім відкриваємо кришку, рис повинен увібрати всю воду. Насипаємо рис гіркою від країв до центру. Намагайтеся в народних обранців підчепити м'ясо і овочі.
Готуємо під кришкою ще 20 хвилин, щоб пішла вся вода. Але не пропустіть момент готовності плову, інакше м'ясо почне підгоряти!
Смачного!