Плов з бараниною в казані
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування справжнього плову використовують шматочки баранини (файл або кістки) і особливий сорт рису. Розповідаю, як приготувати плов з бараниною в казані, він виходить пряним і розсипчастим.
Для приготування плову потрібен казан, якщо такого немає, то використовуйте каструлю з товстими стінками або готуйте в глибокій сковороді. Краще використовувати м'ясний бульйон (курячий або яловичий) або вода. Можна додати в плов різні сухофрукти: родзинки, Коран, чорнослив.
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Бараняча шия - 0, 5 кілограма
- Кмин - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Басматі - 200 грам
- Пластівці чилі - 1 Чайна ложка
- Бульйон - 400 мілілітрів
- Ізюм - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Koriandr - 1 пучок
1
Очистіть і наріжте цибулю невеликими кубиками. В казанок налийте рослинне масло, розігрійте гарненько і обсмажте цибулю близько 5 хвилин.
2
Тим часом вимийте і наріжте невеликими шматочками баранину, викладіть її до цибулі і перемішайте, обсмажуйте 7 хвилин.
3
Додайте до м'яса кмин, koriandr, корицю, кардамон, пластівці чилі, перемішайте і обсмажуйте до готовності, потім перекладіть з казанка в миску.
4
Поверніть казан на вогонь, всипте добре промитий рис і залийте його бульйоном, доведіть масу до кипіння, поверніть назад м'ясо зі спеціями і цибулею.
5
Готуйте після закипання під закритою кришкою 10-15 хвилин.
6
Замочіть родзинки і залиште його на 15 хвилин, потім злийте воду і додайте його в самому кінці приготування плову, приправити сіллю.
7
Подавайте плов гарячим, зі свіжими листочками коріандру. Смачного!