Рецепт Плов з бараниною в казані фото

Плов з бараниною в казані
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
М'ясо, Овочі, Крупи, Баранина, Мал, Басматі
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Для приготування справжнього плову використовують шматочки баранини (файл або кістки) і особливий сорт рису. Розповідаю, як приготувати плов з бараниною в казані, він виходить пряним і розсипчастим.

Для приготування плову потрібен казан, якщо такого немає, то використовуйте каструлю з товстими стінками або готуйте в глибокій сковороді. Краще використовувати м'ясний бульйон (курячий або яловичий) або вода. Можна додати в плов різні сухофрукти: родзинки, Коран, чорнослив.

  • Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля - 1 штука
  • Бараняча шия - 0, 5 кілограма
  • Кмин - 1 Ст. Ложка
  • Koriandr - 1 Ст. Ложка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Кардамон - 1 Чайна ложка
  • Басматі - 200 грам
  • Пластівці чилі - 1 Чайна ложка
  • Бульйон - 400 мілілітрів
  • Ізюм - 150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Koriandr - 1 пучок
1
Очистіть і наріжте цибулю невеликими кубиками. В казанок налийте рослинне масло, розігрійте гарненько і обсмажте цибулю близько 5 хвилин.
2
Тим часом вимийте і наріжте невеликими шматочками баранину, викладіть її до цибулі і перемішайте, обсмажуйте 7 хвилин.
3
Додайте до м'яса кмин, koriandr, корицю, кардамон, пластівці чилі, перемішайте і обсмажуйте до готовності, потім перекладіть з казанка в миску.
4
Поверніть казан на вогонь, всипте добре промитий рис і залийте його бульйоном, доведіть масу до кипіння, поверніть назад м'ясо зі спеціями і цибулею.
5
Готуйте після закипання під закритою кришкою 10-15 хвилин.
6
Замочіть родзинки і залиште його на 15 хвилин, потім злийте воду і додайте його в самому кінці приготування плову, приправити сіллю.
7
Подавайте плов гарячим, зі свіжими листочками коріандру. Смачного!

Схожі рецепти