Узбецький плов з бараниною
(покроковий рецепт з фото)
Любі друзі, сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом приготування узбецького плову з бараниною. Смак цієї страви назавжди залишиться у вас в серці. Приступимо до приготування
Плов за цим рецептом виходить неймовірно ароматним, завдяки великій кількості спецій. Соковитий, наваристий і дуже ситний. Саме такою стравою можна досхочу нагодувати всю сім'ю. Плов можна також приготувати на природі.
- Баранина курдючний - 1500 грам
- Мал (дев-зіра) - 1000 грам
- Морква - 600 грам
- Ріпчаста цибуля - 500 грам
- Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль, перець, зіра, барбарис, куркума, родзинки, паприка - За смаком
- Гайка - 2 Ст. Ложки
- Часник - 5-6 зубчиків
1
Підготуйте всі інгредієнти.
2
У казан налийте рослинне масло і доведіть до кипіння. Баранину промийте, наріжте на порційні шматки і відправте в казан. Обсмажуйте до утворення золотистої скоринки з усіх боків.
3
Цибулю очистіть, наріжте півкільцями і відправте в казан. Обсмажуйте до м'якості.
4
Морква очистіть, наріжте тонкою соломкою і відправте до цибулі.
5
Як тільки морква набуде золотистого відтінку, влийте в казан воду, додайте спеції і все добре перемішайте. Додайте курдюк і млоїте протягом 40 хвилин.
6
Через відведений час додайте в казан промитий рис, перемішайте.
7
Як тільки рис вбере в себе практично всю рідину, зробіть в плові кілька отворів, щоб залишилася рідина швидше випарувалася.
8
Зберіть рис до центру, викладіть готування часнику і тушкуйте рис протягом 25-30 хвилин на середньому вогні, накривши кришкою.
9
Плов з бараниною готовий. Смачного!