Рецепт Узбецький плов з бараниною фото

Узбецький плов з бараниною
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Баранина , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Любі друзі, сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом приготування узбецького плову з бараниною. Смак цієї страви назавжди залишиться у вас в серці. Приступимо до приготування

Опис приготування:

Плов за цим рецептом виходить неймовірно ароматним, завдяки великій кількості спецій. Соковитий, наваристий і дуже ситний. Саме такою стравою можна досхочу нагодувати всю сім'ю. Плов можна також приготувати на природі.

  • Баранина курдючний - 1500 грам
  • Мал (дев-зіра) - 1000 грам
  • Морква - 600 грам
  • Ріпчаста цибуля - 500 грам
  • Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль, перець, зіра, барбарис, куркума, родзинки, паприка - За смаком
  • Гайка - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 5-6 зубчиків
1
Підготуйте всі інгредієнти.
2
У казан налийте рослинне масло і доведіть до кипіння. Баранину промийте, наріжте на порційні шматки і відправте в казан. Обсмажуйте до утворення золотистої скоринки з усіх боків.
3
Цибулю очистіть, наріжте півкільцями і відправте в казан. Обсмажуйте до м'якості.
4
Морква очистіть, наріжте тонкою соломкою і відправте до цибулі.
5
Як тільки морква набуде золотистого відтінку, влийте в казан воду, додайте спеції і все добре перемішайте. Додайте курдюк і млоїте протягом 40 хвилин.
6
Через відведений час додайте в казан промитий рис, перемішайте.
7
Як тільки рис вбере в себе практично всю рідину, зробіть в плові кілька отворів, щоб залишилася рідина швидше випарувалася.
8
Зберіть рис до центру, викладіть готування часнику і тушкуйте рис протягом 25-30 хвилин на середньому вогні, накривши кришкою.
9
Плов з бараниною готовий. Смачного!

Схожі рецепти