Рецепт Плов узбецький класичний фото

Плов узбецький класичний
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Крупи, Баранина, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Ви пробували узбецький плов? Гордість узбецької кухні, справжній, смачний і ароматний, приготований на вогнищі. Немає? Тоді прийшов час насолодитися не тільки його смаком, але і процесом приготування.

Плов люблять все, але мало хто вміють правильно приготувати справжній смачний плов. Готувати його не дуже складно, але, щоб вийшов плов, а не рисова каша з м'ясом, потрібно дотримуватися інструкцій рецепта. Сьогодні відомо дуже багато рецептів приготування плову. Одним з них я хочу поділиться з вами. Це узбецький плов, він смачний, ароматний і дуже ситний. Рецепт підкаже вам, як приготувати плов узбецький класичний.

  • Рис "девзіра" - 1, 5 кілограма
  • Баранина - 1, 5 кілограма
  • Морква - 1, 5 кілограма
  • Ріпчаста цибуля - 5-6 штук
  • Часник - 3 штуки (головки)
  • Зіра - 1/2 склянки
  • Барбарис - 1/2 склянки
  • Курдючний жир - 200 грам (або зрізаний з м'яса жир)
  • Рослинна олія - 200-300 мілілітрів
  • Сіль - 1-2 Ст. Ложок (за смаком)
плов узбецький класичний - фото крок 1
Очистимо й наріжемо крупною соломкою моркву.
плов узбецький класичний - фото крок 2
Очищаємо від лушпиння цибулю, нарізаємо його не надто тонкими кільцями або півкільцями.
плов узбецький класичний - фото крок 3
Також великими шматками нарізаємо м'ясо.
плов узбецький класичний - фото крок 4
Жир нарізаємо невеликими кубиками.
плов узбецький класичний - фото крок 5
Добре розігріваємо казан на вогні, кидаємо в нього жир. Потім, коли весь жир витопиться, прибираємо шкварки з казана.
плов узбецький класичний - фото крок 6
Додаємо рослинне масло, добре його прожарюємо. Потім додаємо нарізану цибулю.
плов узбецький класичний - фото крок 7
Постійно помішувати цибулю, щоб він не пригоріла. Як тільки цибуля почне набувати злегка золотистий колір, додаємо м'ясо в казан, смажимо його до напівготовності, помішуючи.
плов узбецький класичний - фото крок 8
Тепер настала черга морквини. Додаємо її, перемішуємо весь вміст казана.
плов узбецький класичний - фото крок 9
Коли морква стане м'якою, додаємо в казан окріп. Рівень води повинен покрити весь вміст казана. Готуємо зірвак близько 40-50 хвилин.
плов узбецький класичний - фото крок 10
Поки готується зірвак, ми дуже добре промиваємо рис.
плов узбецький класичний - фото крок 11
Часник необхідно очистити від верхньої лушпиння, намагаємося зробити це акуратно, щоб не розламати часник на зубчики. Нам потрібна ціла головка часнику.
плов узбецький класичний - фото крок 12
Через 45 хвилин додаємо в зірвак часник, барбарис, зиру і сіль. Солимо так, щоб вода була трохи пересолена. Акуратно перемішуємо і варимо хвилин 15-20. Потім в киплячий зирвак додаємо рис. Рис разравниваем шумівкою по всьому казану, але не перемішуємо.
плов узбецький класичний - фото крок 13
Робимо великий вогонь, щоб вода в казані сильно кипіла. За допомогою шумівки відсуваємо рис від стінок до середини, робимо невеликі отвори дерев'яною палицею. Це потрібно для того, щоб вода швидше випарується.
плов узбецький класичний - фото крок 14
Як тільки вода пішла з поверхні, вогонь потрібно зробити дуже маленьким. Рис разравниваем і накриваємо кришкою.
плов узбецький класичний - фото крок 15
Через 25 хвилин дістаємо часник і акуратно перемішуємо плов знизу вгору. Викладайте плов на блюдо, зверху кладемо часник.

Схожі рецепти