Плов узбецький з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Я знаю, що традиційний узбецький плов не готується з м'ясом птиці. Проте, технологія приготування узбецького плову тут витримана, просто замість м'яса використовуємо курку.
Будь-узбек вам скаже, що, хоч традиційний узбецький плов готується з м'ясом, варіація плову з куркою в Узбекистані теж досить популярна. Дуже смачно виходить, насправді. Соковита і ніжна курка, смачні овочі, ввібрав в себе всі спеції рис - дуже смачна страва. Спробуйте цей рецепт узбецького плову з куркою - ви не пошкодуєте!
- Цибуля - 1 штука
- Курка - 500 грам
- Морква - 2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Смородина сушена - 2 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
Морква нарізаємо на тонкі довгі брусочки, цибулю дрібно подрібнюємо.
Куряче філе нарізаємо на невеликі кубики.
У каструлі розігріваємо оливкове масло. Додаємо курку, roza_ker 2 хвилини, після чого додаємо цибулю. roza_ker, ще через 2 хвилини додаємо моркву.
Додаємо воду, вершкове масло, кмин, корицю, смородину. Доводимо до кипіння.
Додаємо попередньо замочений у воді рис (без води). Варимо 10-15 хвилин до готовності рису, після чого знімаємо з вогню і подаємо.