Рецепт Плов узбецький з куркою фото

Плов узбецький з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
Птах , Курка , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Я знаю, що традиційний узбецький плов не готується з м'ясом птиці. Проте, технологія приготування узбецького плову тут витримана, просто замість м'яса використовуємо курку.

Опис приготування:

Будь-узбек вам скаже, що, хоч традиційний узбецький плов готується з м'ясом, варіація плову з куркою в Узбекистані теж досить популярна. Дуже смачно виходить, насправді. Соковита і ніжна курка, смачні овочі, ввібрав в себе всі спеції рис - дуже смачна страва. Спробуйте цей рецепт узбецького плову з куркою - ви не пошкодуєте!

  • Цибуля - 1 штука
  • Курка - 500 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Кмин - 1/2 чайних ложки
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Смородина сушена - 2 чайних ложки
  • Сіль, перець - За смаком
плов узбецький з куркою - фото крок 1
Морква нарізаємо на тонкі довгі брусочки, цибулю дрібно подрібнюємо.
плов узбецький з куркою - фото крок 2
Куряче філе нарізаємо на невеликі кубики.
плов узбецький з куркою - фото крок 3
У каструлі розігріваємо оливкове масло. Додаємо курку, roza_ker 2 хвилини, після чого додаємо цибулю. roza_ker, ще через 2 хвилини додаємо моркву.
плов узбецький з куркою - фото крок 4
Додаємо воду, вершкове масло, кмин, корицю, смородину. Доводимо до кипіння.
плов узбецький з куркою - фото крок 5
Додаємо попередньо замочений у воді рис (без води). Варимо 10-15 хвилин до готовності рису, після чого знімаємо з вогню і подаємо.

Схожі рецепти