Узбецький плов з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування плову безліч. Приготування плову по-узбецьки відрізняється тим, що він готується разом з м'ясом, в той час як по-азербайджанські - окремо.
Серед безлічі рецептів - цей мені подобається більше всіх. Плов за цим рецептом виходить розсипчастий і дуже ароматний. Мої рідні дуже люблять, коли я його готую. Замість курки ви можете використовувати абсолютно будь-яке м'ясо, яке у вас є. Ще я люблю додавати різну зелень, але це вже виключно справа смаку. Далі розповім вам, як приготувати узбецький плов з куркою.
- Куряча грудка - 500 грам
- Мал - 500 грам
- Цибуля - 300 грам
- Морква - 500 грам
- Часник - 2 штуки
- Спеції для плову - 1 Чайна ложка
1
Курку поріжте на шматочки. Подрібніть цибулю.
2
У сковороду налийте олію і підсмажте цибулю. На великому вогні обсмажте курячі шматочки. А потім на повільному вогні тушкуйте 30 хвилин.
3
Натріть моркву на крупній тертці. Викладіть поверх курки в сковороді і тушкуйте під кришкою 20 хвилин.
4
Промийте рис і додайте в нього спеції для плову і сіль. Добре перемішайте. Потім додайте його в сковороду рівним шаром.
5
Туди ж додайте нечищені головки часнику. Попередньо їх потрібно добре вимити.
6
Закип'ятіть воду і влийте її в сковороду так, щоб вона покрила рис на 5 мм.
7
Накрийте кришкою і вафельним рушником, Тушіте 30 хвилин. Перемішайте і тушкуйте ще 30 хвилин. Після виключення перемішайте ще раз і дайте настоятися. Смачного!