Рецепт Плов класичний узбецький фото

Плов класичний узбецький
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Баранина , Мал
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Найсмачніший рецепт плову саме цей! Це оригінальний рецепт, і смачніше плову з бараниною ви навряд чи пробували коли-небудь.

Опис приготування:

Смачний плов за оригінальним рецептом, в якому навіть немає строгих пропорцій. Всі готують на свій розсуд, але я спробувала для вас підібрати найоптимальніше поєднання інгредієнтів з їх кількістю.

Виходить неймовірно смачно, ситно і ароматно! Морква надає страві красивий колір, ну а баранина відмінний смак! Читайте нижче як приготувати класичний узбецький плов і беріться за приготування!

  • Баранина м'якоть - 1 кілограм
  • Курдючне сало - 250 грам
  • Цибуля ріпчаста - 250 грам
  • Морква - 1 кілограм
  • Часник - 7 зубчиків
  • Мал - 1 кілограм
  • Сіль - За смаком
  • Суміш спецій для плову - За смаком
  • Гострий перець - 1 штука
1
Моєму м'ясо і сало, видаляємо плівки і жилки, нарізаємо м'ясо шматочками, на свій розсуд, сало, в свою чергу, нарізаємо шматочками поменше.
2
Морква необхідно нарізати тонкою соломкою.
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
3
Промиваємо рис. Нарізаємо часник, не дрібне, приблизно на три частини кожен зубок.
4
Розігріваємо казан або будь-яку іншу чавунну посуд.
Відправляємо туди сало і розтоплюємо його. Решта шкварки видаляємо з казана.
5
До золотистого кольору обсмажуємо півкільця цибулі, потім відправляємо до нього м'ясо.
6
Обсмажуємо разом з цибулею до напівготовності.
Додаємо нарізану моркву і перемішуємо. Коли морква приготується, стане м'якою, вводимо спеції і добре перемішуємо.
7
Далі необхідно налити гарячої води стільки, щоб покрило все м'ясо з овочами, трохи більше на пару сантиметрів. Додаємо часник.
8
Доводимо все до кипіння, ставимо маленький вогонь і готуємо ще хвилин 40.
9
Мал (за півгодини до цього замочений у воді) додаємо до м'яса і заливаємо ще літром окропу. Вогонь робимо сильніше і чекаємо поки вода піде, нічого не перемішуємо.
10
Далі зменшуємо вогонь і накриваємо наш плов кришкою, доготавлівая на маленькому вогні ще півгодини.
11
Смачного!

Схожі рецепти