Плов узбецький з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як я готую плов узбецький з баранини в домашніх умовах. Насправді все дуже просто, впорається навіть новачок! Так що рекомендую і вам спробувати зробити, буде смачно!
Звичайно ж, скільки людей, стільки й думок, але мені особисто такий простий рецепт плову узбецького з баранини подобається найбільше. В оригінальній рецептурі, правда, в інгредієнтах було вказано ще й цибулю, але я його не сильно люблю, тому і не додавала. Але ви, звичайно ж, цей рецепт приготування плову узбецького з баранини можете запросто підлаштувати під свої смакові переваги, - додати замість зіри барбарис, наприклад. Експериментуйте!
- Баранина - 800 грам
- Мал - 500 грам
- Морква - 300 грам
- Масло рослинне - 200 грам
- Спеції - За смаком
- Часник - 1 штука
1. На дно казанка поміщаємо сало, і витоплюємо з нього жир. Шкварки забираємо, а жир сильно розпалює, і обсмажити м'ясо шматочками. Коли покриється скоринкою - додамо моркву і обсмажити до м'якості.
2. Мал добре промиваємо, висипаємо зверху, разравниваем, щоб вийшов шар. По центру поміщаємо часник, і посипаємо рис приправами (раджу зиру! ).
3. Поверх рису акуратно вливаємо воду, щоб покривала на два пальця. Доводимо до кипіння на маленькому вогні під кришкою.
4. Після кипіння рис вже тримаємо без кришки, поки вся вода не піде.
5. Перемішуємо і подаємо! Смачного!