Плов з бараниною
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва вважається традиційним для Афганістану. Так давайте ж разом дізнаємося, як приготувати плов з бараниною. Це ситне і прекрасне блюдо, яке готують для великих компаній.
Таке блюдо стане родзинкою вашого столу. Смак виходить дійсно незвичайний і навіває атмосферу Сходу. Надзвичайно ароматний і розсипчастий, цей плов, до речі, зовсім не гострий. Але при бажанні можна прибрати з рецептури деякі приправи або додати інші на власний розсуд.
- Мал - 2, 5 склянки
- Рапсове масло - 1 Склянка
- Баранина - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Мелений коріандр - 2 чайних ложки
- Мелена кориця - 1 Чайна ложка
- Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
- Мелений тмин - 1 Чайна ложка
- Мелений кардамон - 1 Чайна ложка
- Мелена гвоздика - 1 Чайна ложка
1
Нагрійте масло на великому вогні на сковороді.
2
М'ясо порізати на невеликі шматочки і відправте на сковороду. Зменшіть вогонь. Нехай трохи стемніє, потім вийміть його на тарілку.
3
Поріжте цибулю в цю ж сковороду. Готуйте, поки не стемніє.
4
Морква поріжте дрібно і відправте на сковороду на 20 хвилин. Додайте родзинки, щоб він збільшився в розмірі.
5
Також на сковороду додайте тмин, кардамон і інші спеції.
6
У казан або каструлю помістіть промитий рис і 3 склянки води. Довести до кипіння. Варіть на повільному вогні 10 хвилин. Потім додайте м'ясо, родзинки і всі інші інгредієнти, перемішайте.
7
Продовжуйте варити на повільному вогні ще 25 хвилин. Вода повинна випаруватися, а рис - стати розсипчастим.
8
Подавайте на стіл гарячим. Смачного!