Плов з качкою в казані
(покроковий рецепт з фото)
Плов з качкою - чудове блюдо, яке іноді готують на свята, хоча можна і на кожен день. Готують плов в казані, він виходить дуже ароматним і насиченим. Голодним не залишиться ніхто!
Приготуємо плов з качкою в казані в домашніх умовах. Спершу обсмажте цибулю, морква і качку. Додайте зіру і влийте води, трохи пізніше кладемо перчик гострий і часник. В кінці додається рис і вливається окріп. Плов готується, поки не випарується вся рідина. Хай щастить!
- Качка - 1 кілограм (стегна або ніжки)
- Масло оливкове - 100 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 1 кілограм
- Часник - 2 штуки
- Перчик гострий - 1 штука
- Зіра - 1 Ст. Ложка
- Мал - 1 кілограм
З качиних ніжок зріжте зайвий жир, смажимо до стану підсушених шкварок.
Морква очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою.
М'ясо ріжемо невеликими шматочками.
Витягуємо шкварки з казана, вливаємо олію, обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору.
Кладемо качку, смажимо ще 5 хвилин. Додаємо моркву, помішуючи, готуємо ще близько 10 хвилин.
Потрібно зменшити вогонь і засипати зиру. Також кладемо очищені головки часнику і перчик цілком. Вливаємо воду, щоб покрити вміст на 1 см.
Готуємо 30 хвилин, вогонь середній. Попередньо промитий і замочений рис викладаємо зверху рівним шаром. Акуратно вливаємо літр окропу. Варимо до готовності рису, не перемішуючи. Коли випарується вода, додаємо ще трохи зіри, накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні 10-15 хвилин.
Перемішуємо і подаємо плов до столу. Смачного!