Рецепт Плов з качкою в казані фото

Плов з качкою в казані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Крупи, Мал, Качка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Плов з качкою - чудове блюдо, яке іноді готують на свята, хоча можна і на кожен день. Готують плов в казані, він виходить дуже ароматним і насиченим. Голодним не залишиться ніхто!

Приготуємо плов з качкою в казані в домашніх умовах. Спершу обсмажте цибулю, морква і качку. Додайте зіру і влийте води, трохи пізніше кладемо перчик гострий і часник. В кінці додається рис і вливається окріп. Плов готується, поки не випарується вся рідина. Хай щастить!

  • Качка - 1 кілограм (стегна або ніжки)
  • Масло оливкове - 100 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Морква - 1 кілограм
  • Часник - 2 штуки
  • Перчик гострий - 1 штука
  • Зіра - 1 Ст. Ложка
  • Мал - 1 кілограм
плов з качкою в казані - фото крок 1
З качиних ніжок зріжте зайвий жир, смажимо до стану підсушених шкварок.
плов з качкою в казані - фото крок 2
Морква очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою.
плов з качкою в казані - фото крок 3
М'ясо ріжемо невеликими шматочками.
плов з качкою в казані - фото крок 4
Витягуємо шкварки з казана, вливаємо олію, обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору.
плов з качкою в казані - фото крок 5
Кладемо качку, смажимо ще 5 хвилин. Додаємо моркву, помішуючи, готуємо ще близько 10 хвилин.
плов з качкою в казані - фото крок 6
Потрібно зменшити вогонь і засипати зиру. Також кладемо очищені головки часнику і перчик цілком. Вливаємо воду, щоб покрити вміст на 1 см.
плов з качкою в казані - фото крок 7
Готуємо 30 хвилин, вогонь середній. Попередньо промитий і замочений рис викладаємо зверху рівним шаром. Акуратно вливаємо літр окропу. Варимо до готовності рису, не перемішуючи. Коли випарується вода, додаємо ще трохи зіри, накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні 10-15 хвилин.
плов з качкою в казані - фото крок 8
Перемішуємо і подаємо плов до столу. Смачного!

Схожі рецепти