Борщ з качкою
(покроковий рецепт з фото)
Наваристий і жирний борщ можна зварити з качкою. Наскільки він таким вийде залежить від частини тушки, яку використовуєте для варіння.
Обробити качку на частини. Залийте її водою, зваріть таким чином бульйон. Додайте в нього картоплю і буряк, зажарку з овочів з томатом. Все проваріть. Готовий борщ заправте зеленню, меленим перцем і сметаною. Приємного!
- Качка - 1 кілограм
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Картопля - 300 грам
- Капуста - 500 грам
- Томатний сік - 250 мілілітрів
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Зелень - За смаком
- Крем - За смаком (для подачі страви)
Підготуйте необхідні продукти. Овочі очистіть і вимийте.
Качку обробити і поріжте на частини. Зазвичай використовують кістки, сердечко, шлунок, шию. Якщо потрібен жирний борщ, то беріть задню частину качки: вона сама жирна. З м'ясних шматочків можна приготувати другу страву.
Покладіть в холодну воду солону частину тушки. Варіть бульйон не менше години з моменту закипання.
Підготуйте до смаження овочі. Дрібно поріжте їх.
На рослинному маслі спочатку обсмажте буряк, потім додайте цибулю, морква і болгарський перець. Обсмажуйте овочі до напівготовності. Влийте томатний сік, протушкувати 5-7 хвилин.
Наріжте тонко капусту, очистіть і дрібно поріжте картоплю.
У готовий бульйон додайте картоплю і капусту. Варіть 10 хвилин.
Додайте смажені овочі. Варіть ще 10-15 хвилин. Борщ готовий.