Рецепт Борщ з качкою фото

Борщ з качкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі , Птах , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Наваристий і жирний борщ можна зварити з качкою. Наскільки він таким вийде залежить від частини тушки, яку використовуєте для варіння.

Опис приготування:

Обробити качку на частини. Залийте її водою, зваріть таким чином бульйон. Додайте в нього картоплю і буряк, зажарку з овочів з томатом. Все проваріть. Готовий борщ заправте зеленню, меленим перцем і сметаною. Приємного!

  • Качка - 1 кілограм
  • Буряк - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Картопля - 300 грам
  • Капуста - 500 грам
  • Томатний сік - 250 мілілітрів
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Крем - За смаком (для подачі страви)
борщ з качкою - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Овочі очистіть і вимийте.
борщ з качкою - фото крок 2
Качку обробити і поріжте на частини. Зазвичай використовують кістки, сердечко, шлунок, шию. Якщо потрібен жирний борщ, то беріть задню частину качки: вона сама жирна. З м'ясних шматочків можна приготувати другу страву.
борщ з качкою - фото крок 3
Покладіть в холодну воду солону частину тушки. Варіть бульйон не менше години з моменту закипання.
борщ з качкою - фото крок 4
Підготуйте до смаження овочі. Дрібно поріжте їх.
борщ з качкою - фото крок 5
На рослинному маслі спочатку обсмажте буряк, потім додайте цибулю, морква і болгарський перець. Обсмажуйте овочі до напівготовності. Влийте томатний сік, протушкувати 5-7 хвилин.
борщ з качкою - фото крок 6
Наріжте тонко капусту, очистіть і дрібно поріжте картоплю.
борщ з качкою - фото крок 7
У готовий бульйон додайте картоплю і капусту. Варіть 10 хвилин.
борщ з качкою - фото крок 8
Додайте смажені овочі. Варіть ще 10-15 хвилин. Борщ готовий.

Схожі рецепти