Пельмені по-китайськи з качкою і печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Яскраві, соковиті, гострі і пряні пельмені з качки з печерицями неодмінно сподобаються шанувальникам азіатської кухні! Готувати такі пельмені не багатьом складніше наших звичних. Заходьте і переконайтеся в цьому самі!
Якщо будете робити фарш з качки самі, неодмінно видаляйте зайвий жир. А шкіру частково додайте у фарш, від цього фарш стане ніжніше і більш насиченим. Пельмені дуже смачні! У міру гострі і дуже соковиті, спробуйте.
- Фарш з качки - 500 грам
- Печериці - 4-5 штук (свіжі)
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Зелений часник - 1/2 пучка
- Імбир свіжий - 4 скибочки
- Устричний соус - 1 Ст. Ложка
- Олія кунжутна - 2 чайних ложки
- Цукор коричневий - 1 Чайна ложка
- Суміш прянощів - 1 Чайна ложка (китайська суміш 5 спецій)
- Чорний перець - За смаком
- Борошно пшеничне в / сорт - 2 склянки
- Борошно рисове - 1/2 склянки
- Вода - 1/2 склянки (гаряча)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Качиний фарш змішайте з нарубаними дрібно свіжими печерицями. Додайте тонко шинкувати зелена цибуля і часник, дрібно рубаний імбир. Всипте суміш китайських прянощів, посоліть і поперчіть за смаком, додайте дрібку цукру. Додайте устричний соус, кунжутну олію - 1 чайну ложку - і добре вимішайте фарш. Приберіть його в холодильник години на 3-4 для маринування.
Просійте обидва види борошна, змішайте з сіллю. Влийте масло і потроху підливаючи гарячу воду, швидко замісіть туге тісто. Добре вимісити його, приберіть в пакет на півгодини.
Розкачайте відлежатися тісто в ковбаску, наріжте шайбами середнього розміру. Розкачайте шайби в соковито, не дуже тонко. Чи не розгортайте все тісто відразу, працюйте порціями, не даючи тесту підсихати. Розкладіть на соковито охолоджений фарш.
Ліпіть пельмені у вигляді півмісяця, защипують гребінцем.
Розігрійте трохи масла в глибокому сотейнику і викладіть пельмені в один шар. Порумяйте донишки. Потім додайте в сотейник півсклянки окропу, накрийте щільно кришкою, зменшіть нагрів і тушкуйте пельмені до готовності.
Подавайте пельмені гарячими, посипавши зеленою цибулею і полив соєвим соусом.
Їжте обережно - пельмені дуже соковиті!