Гороховий суп з качкою
(покроковий рецепт з фото)
Гороховий суп не завжди хочеться варити з копченостями. Для різноманітності іноді варю з качкою. Суп мені подобається тим, що овочі зажарювати не потрібно. А також зварити його краще заздалегідь, щоб він настоявся.
Суп готується легко і просто. У ньому прості інгредієнти і нехитрий процес тому слідуючи рецепту, впорається навіть починаюча господиня.
- Качка - 450 грам (будь-які частини тушки)
- Горох - 200 грам (сухий, колотий)
- Вода - 3 L(2, 4 L - для бульйону, 0, 6 L - для варіння гороху)
- Картопля - 3-4 штук (середнього розміру)
- Морква - 1/2 штуки (велика)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середній)
- Житній хліб - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Часник - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Качку вимийте, обсушити паперовим рушником. Нарубаєте невеликими шматками.
Візьміть каструлю. Налийте в неї 2 столові ложі рослинного масла. Розігрійте і обсмажте в ньому підготовлені шматочки качки до легкої і рум'яної скоринки.
Залийте гарячою водою обсмажені шматочки качки, поставте на вогонь трохи вище середнього. Варіть до закипання, знімаючи піну, після зменшіть вогонь і варіть до готовності качки. Зазвичай на це йде 1, 5 годину.
Поки вариться бульйон, промийте горох. Залийте водою на дві фаланги вище рівня гороху і поставте на середній вогонь.
Горох під час варіння помішуйте і знімайте піну. Якщо рідина википіла, але горох ще не готовий, підлити невелику кількість води, але не більше рівня гороху. Готовий горох зніміть з вогню.
Пюріруйте горох за допомогою блендера або толкушкой щоб вийшла неоднорідна маса.
Готовий бульйон процідити. З шматочків качки зріжте м'ясо.
Підготуйте овочі. Картопля наріжте середнім кубиком, цибуля дрібними кубиками, моркву натріть на середній терці.
Бульйон доведіть до кипіння, опустіть в нього овочі, зменшіть вогонь і варіть до готовності.
Коли овочі буду готові додайте Пюріровать горох, шматочки м'яса качки і лавровий лист, приправити сіллю. Варіть до закипання, після помішуючи тримайте на вогні протягом 5 хвилин при повільному кипінні.
Для 3 хвилини до готовності додайте дрібно нарізану кріп. Накрийте кришкою.
До супу дуже добре підходять грінки з житнього хліба. Житній хліб злегка обсмажте на олії і натріть часником.
Готовий суп подавайте гарячим з грінками з житнього хліба. Смачного!