Рецепт Плов в духовці на деку фото

Плов в духовці на деку
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Приготуйте у себе вдома цей чудовий плов. Ароматна курочка і спеції додадуть рису особливий смак. А приготувати таку страву не складе особливих труднощів.

Опис приготування:

Розповім вам класичний рецепт приготування плову в духовці на деку. За годину до готування вам необхідно замаринувати курочку. Тільки після цього можна приступати до основної частини приготування. Для вашої зручності, нижче розташовані фотографії з покроковою інструкцією приготування плову в духовці на деку. Хай щастить!

  • Мал - 800 грам
  • Олія соняшникова - За смаком
  • Курка - 1500 грам (ніжки)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Часник - 1 штука
  • Томатна паста - За смаком
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Майонез - За смаком
  • Вода - 1 літр
плов в духовці на деку - фото крок 1
Для початку замарінуем курку. Промиту і висушену курку складіть у велику ємність, додайте сіль і перець за смаком, трохи майонезу. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою. Настоювати не менше години.
плов в духовці на деку - фото крок 2
Ретельно промийте рис і викладіть на деко (попередньо змащений маслом). Додайте трохи солі.
плов в духовці на деку - фото крок 3
На сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю і моркву. При обсмажуванні додайте трохи томатної пасти. Обсмажені овочі викладіть на рис.
плов в духовці на деку - фото крок 4
Подрібнений часник викладіть на моркву з цибулею.
плов в духовці на деку - фото крок 5
Готову курку викладіть зверху на рис. Додайте лавровий лист. Залийте це все справа водою, так щоб вода закривала рис на 2 див. Вище.
плов в духовці на деку - фото крок 6
У розігріту духовку ставимо наш лист. Запікаємо 40-45 хвилин, температура 200 градусів.
плов в духовці на деку - фото крок 7
Готово! Смачного!

Схожі рецепти