Рецепт Картопля зі свининою на деку фото

Картопля зі свининою на деку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Перед вами універсальна страва, яке виходить ніжним, смачним і ароматним. Рецепт, як приготувати картоплю зі свининою на деку, дуже простий. Це відмінний варіант для святкової вечері!

Як м'ясної основи відмінно підійде не тільки свинина, але і яловичина або курка, а то і зовсім можна замінити м'ясо грибами або іншими овочами. Все залежить від вашої фантазії, смакових переваг і наявності продуктів. Приготування такої страви не відніме у вас багато часу, укладаємо шарами всі інгредієнти, після чого запікаємо блюдо в духовій шафі. А за час його приготування можна зробити салат, закуски та інше.

  • Свинина - 0, 5 кілограма
  • Картопля - 6-8 штук
  • Сир - 100 грам
  • Майонез - 100 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль і перець - За смаком
картопля зі свининою на деку - фото крок 1
1. Свинину перед приготуванням обов'язково ретельно миємо й нарізаємо невеликими шматочками проти волокон, тоді м'ясо буде не сухим, а соковитим, його буде зручно кусати. Трохи відбиваємо свинину, щоб вона стала м'якше.
картопля зі свининою на деку - фото крок 2
2. Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими скибочками (не більше 5 міліметрів товщиною), замочуємо картоплю в холодній воді на 30 хвилин, щоб пішов зайвий крохмаль.
картопля зі свининою на деку - фото крок 3
3. Після чого зливаємо воду і витираємо картоплю паперовим рушником. Деко змащуємо маслом, викладаємо на нього картоплю, солимо і перчимо, цибулину очищаємо і нарізаємо півкільцями, викладаємо поверх картоплі.
картопля зі свининою на деку - фото крок 4
4. Наступним шаром викладаємо шматочки свинини з розрахунку, що вони в один шар покриють картоплю з цибулею, солимо і перчимо.
картопля зі свининою на деку - фото крок 5
5. Змащуємо свинину майонезом. Шматочок сиру натираємо на крупній тертці, посипаємо поверх свинини.
картопля зі свининою на деку - фото крок 6
6. Духова шафа розігріваємо до 200 градусів, відправляємо в нього деко на 40-50 хвилин, періодично перевіряємо на готовність. Готову страву трохи охолоджуємо і нарізаємо, подаємо з перцем і скибочками помідора.

Схожі рецепти