Піца на деку
(покроковий рецепт з фото)
Стільки різновидів піци існує, що не злічити. Кожен може вибрати відповідний вид тесту, начинку (м'ясну, овочеву), соус, сир. Розповім про рецепт, як приготувати піцу на деку.
Ви можете зробити велику піцу або міні-піци, пишну або тонку. В піцу можна покласти багато начинки або обмежитися лише кількома інгредієнтами. Соус можна зробити самостійно або купити готовий. У вас вийдуть дві великі піци. Відразу після випікання розрізаю піцу шматочками і подаю до столу.
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 Склянка
- Соус томатний - 400 грам
- Сир твердий - 500 грам
- Чорний мелений перець - За смаком
1. У глибоку ємність просійте борошно, додайте дріжджі, сіль і цукор. У центрі зробіть невелике заглиблення і влийте воду. Замісити тісто і залиште його на 15 хвилин під рушником. Підготуйте пергамент і посипте панірувальними сухарями.
2. Розкачайте тонко тісто і викладіть на пергамент. Тим часом натріть твердий сир на крупній тертці.
3. Викладіть на тісто томатний соус і розподіліть його по всьому тесту, залиште по 1, 5 см від кінця. Поверх соусу викладіть сир і додайте чорний мелений перець.
4. Перекладіть піцу на деко і відправте в розігріту до 200-220 градусів духовку на 10-15 хвилин.
5. Дістаньте піцу і відразу розріжте на шматочки, подавайте до столу, поки вона ще гаряча.