Піца на деку
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 16
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Стільки різновидів піци існує, що не злічити. Кожен може вибрати відповідний вид тесту, начинку (м'ясну, овочеву), соус, сир. Розповім про рецепт, як приготувати піцу на деку.
Опис приготування:
Ви можете зробити велику піцу або міні-піци, пишну або тонку. В піцу можна покласти багато начинки або обмежитися лише кількома інгредієнтами. Соус можна зробити самостійно або купити готовий. У вас вийдуть дві великі піци. Відразу після випікання розрізаю піцу шматочками і подаю до столу.
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 Склянка
- Соус томатний - 400 грам
- Сир твердий - 500 грам
- Чорний мелений перець - За смаком
1. У глибоку ємність просійте борошно, додайте дріжджі, сіль і цукор. У центрі зробіть невелике заглиблення і влийте воду. Замісити тісто і залиште його на 15 хвилин під рушником. Підготуйте пергамент і посипте панірувальними сухарями.
2. Розкачайте тонко тісто і викладіть на пергамент. Тим часом натріть твердий сир на крупній тертці.
3. Викладіть на тісто томатний соус і розподіліть його по всьому тесту, залиште по 1, 5 см від кінця. Поверх соусу викладіть сир і додайте чорний мелений перець.
4. Перекладіть піцу на деко і відправте в розігріту до 200-220 градусів духовку на 10-15 хвилин.
5. Дістаньте піцу і відразу розріжте на шматочки, подавайте до столу, поки вона ще гаряча.