Печеня на деку в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Це універсальний, дуже смачний і досить простий рецепт спекотного на деку в духовці, яке можна приготувати з будь-яким м'ясом і найрізноманітнішими овочами за смаком.
Класичний рецепт спекотного на деку в духовці передбачає зазвичай використання свинини або яловичини, проте в даному випадку можна взяти що завгодно. Овочі також можуть бути абсолютно будь-якими, які є в холодильнику. При бажанні можна зробити гострий або пряний соус, щоб доповнити смак м'яса.
- М'ясо - 2-2.5 кілограма
- Овочі - 1 кілограм (морква, цибуля, часник, перець, фенхель)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Оливкова олія - 4-5 Ст. Ложок
1. Яке б м'ясо ви ні використовували, його потрібно вимити як слід і добре просушити. Натерти з усіх боків сумішшю солі і перцю, а також змастити оливковою олією.
2. Овочі очищаємо і при необхідності нарізаємо невеликими шматочками. У рецепті приготування печені на деку в духовці можна використовувати також картопля, який стане відмінним варіантом для гарніру.
3. Деко або форму для запікання застеліть харчовою фольгою і збризніть оливковим маслом. Викладіть частина овочів, розподіливши по дну форми. 3-4 зубчиками часнику нашпигуйте м'ясо.
4. М'ясо викладіть на овочеву подушку, інші овочі розподіліть навколо. Збризніть зверху оливковою олією, додайте дрібку солі і перцю. Також спекотне на деку в духовці в домашніх умовах можна доповнити ароматними травами або соком лимона, наприклад.
5. Форму накрийте другим листом фольги і відправте в розігріту духовку. Через 35-40 хвилин фольгу потрібно зняти, а м'ясо - полити соком, який збирається на дні форми. Повторіть в процесі запікання це ще 3-4 рази.
6. Варіантів, як зробити печеня на деку в духовці з соусом, теж чимало. Використовувати можна кисло-солодкий, гострий томатний або вершковий соус, наприклад. У ньому можна замаринувати заздалегідь м'ясо і полити їм перед подачею запечені овочі.