Рецепт Плотва в'ялена фото

Плотва в'ялена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Плотва
Низькокалорійні
На вечерю, На природу

Важко переоцінити рецепт приготування, по якому ви отримаєте в'ялена плотва. Продукт не потребує додаткової реклами, прекрасно підійде в якості закуски для пива. Рекомендую спробувати.

Пропонований на ваш розсуд рецепт приготування в'яленої плотви дозволяє отримати смачне і з апетитним запахом блюдо. Пропонований мокрий варіант засолювання полягає в приготуванні продукту під гнітом - спеціальним вантажем. У результаті вийдуть специфічний сушений і солоний продукт, який традиційно використовується в якості закуски до пива. Подивіться, як приготувати плотву в'ялену в домашніх умовах.

  • Плотва - 3 кілограма
  • Сіль - 1, 5 кілограма
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Чорний перець - 10 штук
плотва в'ялена - фото крок 1
1. Перед тим, як приготувати плотву в'ялену, підготуйте рибу. Для цього в зябра кожної рибки засипте чайну ложку солі. Всі рибки перетріть сіллю. Насипте сіль на дно відра шаром 2 см. Викладіть плотву боком. Додайте перцю горошком і лавровий лист. Зверху рибу покрийте шаром солі.
плотва в'ялена - фото крок 2
2. Накрийте ємність кришкою за розміром менший діаметра відра. Зверху поставте вантаж. Це може бути п'ятилітрова банку з водою. Поставте плотву в холодне місце для засолювання на 5 днів. Краще, якщо це буде холодильник. Дістаньте рибу. Добре промийте та замочіть в чистій воді на п'ять годин. Воду необхідно за цей час кілька разів поміняти на чисту.
плотва в'ялена - фото крок 3
3. Дайте рибі стекти. Промокніть паперовим рушником. Нанижіть на волосінь, дріт або товсту нитку через очі і зябра рибу. Сушіть а провітрюваному приміщенні від 3 до 7 днів в захищеному від прямих сонячних променів приміщенні в розвішеному стані. Зверху прикрийте марлею від мух. Готовність перевіряйте по твердості продукту. Зберігайте в поліетиленових пакетах в морозилці.

Схожі рецепти