Плотва в'ялена
(покроковий рецепт з фото)
Важко переоцінити рецепт приготування, по якому ви отримаєте в'ялена плотва. Продукт не потребує додаткової реклами, прекрасно підійде в якості закуски для пива. Рекомендую спробувати.
Пропонований на ваш розсуд рецепт приготування в'яленої плотви дозволяє отримати смачне і з апетитним запахом блюдо. Пропонований мокрий варіант засолювання полягає в приготуванні продукту під гнітом - спеціальним вантажем. У результаті вийдуть специфічний сушений і солоний продукт, який традиційно використовується в якості закуски до пива. Подивіться, як приготувати плотву в'ялену в домашніх умовах.
- Плотва - 3 кілограма
- Сіль - 1, 5 кілограма
- Лавровий лист - 5 штук
- Чорний перець - 10 штук
1. Перед тим, як приготувати плотву в'ялену, підготуйте рибу. Для цього в зябра кожної рибки засипте чайну ложку солі. Всі рибки перетріть сіллю. Насипте сіль на дно відра шаром 2 см. Викладіть плотву боком. Додайте перцю горошком і лавровий лист. Зверху рибу покрийте шаром солі.
2. Накрийте ємність кришкою за розміром менший діаметра відра. Зверху поставте вантаж. Це може бути п'ятилітрова банку з водою. Поставте плотву в холодне місце для засолювання на 5 днів. Краще, якщо це буде холодильник. Дістаньте рибу. Добре промийте та замочіть в чистій воді на п'ять годин. Воду необхідно за цей час кілька разів поміняти на чисту.
3. Дайте рибі стекти. Промокніть паперовим рушником. Нанижіть на волосінь, дріт або товсту нитку через очі і зябра рибу. Сушіть а провітрюваному приміщенні від 3 до 7 днів в захищеному від прямих сонячних променів приміщенні в розвішеному стані. Зверху прикрийте марлею від мух. Готовність перевіряйте по твердості продукту. Зберігайте в поліетиленових пакетах в морозилці.