Плотва, смажена з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Плотва має багато різновидів, але в загальному це маленька рибка з дуже смачним ніжним м'ясом, прекрасно поєднується з лимоном і чорним перцем. Сьогодні я покажу вам, як її приготувати!
Так як рибка маленька, та й за рахунок маринування в лимонному соці і хорошою прожарювання кісточки стають м'якими, плотву можна їсти цілком, виключаючи голову і хвостик. Дивіться, як приготувати плотву, смажену з лимоном!
- Плотва - 500 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Чорний перець мелений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
- Кунжут - 1-2 Ст. Ложок
- Панірувальні сухарі - 0, 5-1 склянки
- Масло rafinirovannoe - 0, 3-0, 5 склянки (для смаження)
Отже, підготуйте рибку і необхідні продукти, лимончик. Приступимо!
Рибу очистіть від луски, розпоровши черевця і видаліть кишки. Ретельно вимийте кожну рибку всередині і зовні.
Всю рибу посоліть і поперчіть за смаком. Полийте соком половинки невеликого лимона і залиште на 10 хвилин маринуватися.
Для панірування змішайте сухарі з паприкою меленої і насінням кунжуту.
Розігрійте рафінована олія в сковороді. Мариновану рибку панірують в суміші сухарів і кунжуту.
Обсмажуйте плотву на середньому вогні по парі хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Дрібна рибка дуже швидко готується.
Подайте рибу з соусом і лимоном. Смачного!