Рецепт Плотва, смажена з лимоном фото

Плотва, смажена з лимоном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Плотва
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви

Плотва має багато різновидів, але в загальному це маленька рибка з дуже смачним ніжним м'ясом, прекрасно поєднується з лимоном і чорним перцем. Сьогодні я покажу вам, як її приготувати!

Так як рибка маленька, та й за рахунок маринування в лимонному соці і хорошою прожарювання кісточки стають м'якими, плотву можна їсти цілком, виключаючи голову і хвостик. Дивіться, як приготувати плотву, смажену з лимоном!

  • Плотва - 500 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Чорний перець мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
  • Кунжут - 1-2 Ст. Ложок
  • Панірувальні сухарі - 0, 5-1 склянки
  • Масло rafinirovannoe - 0, 3-0, 5 склянки (для смаження)
плотва, смажена з лимоном - фото крок 1
Отже, підготуйте рибку і необхідні продукти, лимончик. Приступимо!
плотва, смажена з лимоном - фото крок 2
Рибу очистіть від луски, розпоровши черевця і видаліть кишки. Ретельно вимийте кожну рибку всередині і зовні.
плотва, смажена з лимоном - фото крок 3
Всю рибу посоліть і поперчіть за смаком. Полийте соком половинки невеликого лимона і залиште на 10 хвилин маринуватися.
плотва, смажена з лимоном - фото крок 4
Для панірування змішайте сухарі з паприкою меленої і насінням кунжуту.
плотва, смажена з лимоном - фото крок 5
Розігрійте рафінована олія в сковороді. Мариновану рибку панірують в суміші сухарів і кунжуту.
плотва, смажена з лимоном - фото крок 6
Обсмажуйте плотву на середньому вогні по парі хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Дрібна рибка дуже швидко готується.
плотва, смажена з лимоном - фото крок 7
Подайте рибу з соусом і лимоном. Смачного!

Схожі рецепти