Рецепт Плотва з картоплею фото

Плотва з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Плотва
Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Плотва з картоплею або тушкована плотва по-карельські - дуже смачне і апетитне блюдо, яке може стати як першим? так і другим обіднім стравою. Поєднання плотви та картоплі - відмінне!

Цей рецепт розповість вам, як приготувати плотву з картоплею максимально швидко і легко. Плотва - як і багато інших риб - продукт низькокалорійний і прекрасно підходить для людей, дотримуються дієти. Рецепт плотви з картоплею наступний:

1. Плотву очищаємо від нутрощів, луски. Видаляємо голову, плавники і ретельно промиваємо рибу під проточною водою. Натираємо сіллю, перцем, спеціями.

2. Чистимо картоплю і нарізаємо його кружечками. Цибуля - півкільцями.

3. Філе плотви нарізаємо порційними шматочками і викладаємо на дно товстостінної сковорідки, змащеній маслом. Зверху одним рівним шаром укладаємо картопля. Зверху цибулю і лавровий лист, можна додати трохи солі і спецій.

4. Весь вміст сковорідки заливаємо розтопленим вершковим маслом і холодною водою до рівня картоплі.

5. Включаємо сильний вогонь і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо рибу протягом 20-25 хвилин.

6. Готову страву подаємо в гарячому у вигляді в глибокому посуді разом з рідиною, посипавши дрібно посічений кропом.

Плотва з картоплею - звучить чудово, а на смак - ще краще. Смачного!


  • Плотва - 600 грам
  • Картопля - 7 штук
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець, приправи - - За смаком
  • Свіжий кріп - - За смаком
  • Цибуля - 2 штуки (невеликий)
  • Лавровий лист - 3 штуки
Цей рецепт розповість вам, як приготувати плотву з картоплею максимально швидко і легко. Плотва - як і багато інших риб - продукт низькокалорійний і прекрасно підходить для людей, дотримуються дієти. Рецепт плотви з картоплею наступний:

1. Плотву очищаємо від нутрощів, луски. Видаляємо голову, плавники і ретельно промиваємо рибу під проточною водою. Натираємо сіллю, перцем, спеціями.

2. Чистимо картоплю і нарізаємо його кружечками. Цибуля - півкільцями.

3. Філе плотви нарізаємо порційними шматочками і викладаємо на дно товстостінної сковорідки, змащеній маслом. Зверху одним рівним шаром укладаємо картопля. Зверху цибулю і лавровий лист, можна додати трохи солі і спецій.

4. Весь вміст сковорідки заливаємо розтопленим вершковим маслом і холодною водою до рівня картоплі.

5. Включаємо сильний вогонь і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо рибу протягом 20-25 хвилин.

6. Готову страву подаємо в гарячому у вигляді в глибокому посуді разом з рідиною, посипавши дрібно посічений кропом.

Плотва з картоплею - звучить чудово, а на смак - ще краще. Смачного!

Схожі рецепти