Плотва з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Плотва з картоплею або тушкована плотва по-карельські - дуже смачне і апетитне блюдо, яке може стати як першим? так і другим обіднім стравою. Поєднання плотви та картоплі - відмінне!
Цей рецепт розповість вам, як приготувати плотву з картоплею максимально швидко і легко. Плотва - як і багато інших риб - продукт низькокалорійний і прекрасно підходить для людей, дотримуються дієти. Рецепт плотви з картоплею наступний:
1. Плотву очищаємо від нутрощів, луски. Видаляємо голову, плавники і ретельно промиваємо рибу під проточною водою. Натираємо сіллю, перцем, спеціями.
2. Чистимо картоплю і нарізаємо його кружечками. Цибуля - півкільцями.
3. Філе плотви нарізаємо порційними шматочками і викладаємо на дно товстостінної сковорідки, змащеній маслом. Зверху одним рівним шаром укладаємо картопля. Зверху цибулю і лавровий лист, можна додати трохи солі і спецій.
4. Весь вміст сковорідки заливаємо розтопленим вершковим маслом і холодною водою до рівня картоплі.
5. Включаємо сильний вогонь і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо рибу протягом 20-25 хвилин.
6. Готову страву подаємо в гарячому у вигляді в глибокому посуді разом з рідиною, посипавши дрібно посічений кропом.
Плотва з картоплею - звучить чудово, а на смак - ще краще. Смачного!
- Плотва - 600 грам
- Картопля - 7 штук
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець, приправи - - За смаком
- Свіжий кріп - - За смаком
- Цибуля - 2 штуки (невеликий)
- Лавровий лист - 3 штуки
1. Плотву очищаємо від нутрощів, луски. Видаляємо голову, плавники і ретельно промиваємо рибу під проточною водою. Натираємо сіллю, перцем, спеціями.
2. Чистимо картоплю і нарізаємо його кружечками. Цибуля - півкільцями.
3. Філе плотви нарізаємо порційними шматочками і викладаємо на дно товстостінної сковорідки, змащеній маслом. Зверху одним рівним шаром укладаємо картопля. Зверху цибулю і лавровий лист, можна додати трохи солі і спецій.
4. Весь вміст сковорідки заливаємо розтопленим вершковим маслом і холодною водою до рівня картоплі.
5. Включаємо сильний вогонь і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо рибу протягом 20-25 хвилин.
6. Готову страву подаємо в гарячому у вигляді в глибокому посуді разом з рідиною, посипавши дрібно посічений кропом.
Плотва з картоплею - звучить чудово, а на смак - ще краще. Смачного!