В'ялена плотва
(покроковий рецепт з фото)
Плотва в'ялитися досить довго, трохи більше тижня. Але очікування того варте.
Крім основних харчових компонентів, вам будуть потрібні: ящик, verёvka, відро і мішок для соління, який можна назменіть шматком целофану, марля. І, звичайно, терпіння. В'ялити плотву заняття чоловіче. Тому рецепт в'яленої плотви я складала і фотографувала, поки її робив чоловік. Ось така приголомшлива закуска до пива.
- Плотва - 5 кілограм
- Сіль - 1, 5 кілограма
- Цукор - 100 грам
Наповніть ванну водою і викладіть до неї плотву.
Змішати в рівній кількості сіль і цукор.
Приготуйте відерце. Застелите його мішком для солінь або звичайним целофаном. Засипте сумішшю солі і цукру.
Рибу просушіть паперовими серветками і викладіть на дно відра. Засипте сіллю, що залишилася.
Поверх риби покладіть плоску тарілку або кришку. Зверху камінь. Залиште для риби щілину, тобто кришка не повинна повністю збігатися з відром. Оберніть мішком і віднесіть в льох або в інше прохолодне місце. Мінімум на 5 днів. Якщо ви не впевнені у водоймі, в якому була спіймана плотва, краще на 14.
Дістаньте відро, перемішайте плотву і поставте назад в льох ще на день.
Засолену плотву вивалити в ванну з водою. Потримайте 4 години в воді. Потім краплі води. Ретельно промийте кожну рибку.
Потім оберніть кожну рибку в паперову серветку або газету на дві години. Піде зайва волога. Потім нанизуйте плотву на мотузку. Закрийте марлею, щоб не пристали мухи.
Риба в'ялиться на мотузках тиждень. За цей час зробіть ящик, на якому плотва буде дозрівати. Пропустіть мотузку через ящик так, щоб було схоже на решітку.
Викладайте рибу в два шари. Тобто поверх одного шару знову робимо грати з мотузки. Плотва в'ялиться в ящику 4 тижні. Періодично перевертайте рибку, щоб жир розподілявся рівномірно. 4 тижні і ваше в'ялена плотва готова!