Рецепт В'ялена плотва фото

В'ялена плотва
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Риба та морепродукти, Плотва
Вегетаріанське харчування
Фуршет

Плотва в'ялитися досить довго, трохи більше тижня. Але очікування того варте.

Крім основних харчових компонентів, вам будуть потрібні: ящик, verёvka, відро і мішок для соління, який можна назменіть шматком целофану, марля. І, звичайно, терпіння. В'ялити плотву заняття чоловіче. Тому рецепт в'яленої плотви я складала і фотографувала, поки її робив чоловік. Ось така приголомшлива закуска до пива.

  • Плотва - 5 кілограм
  • Сіль - 1, 5 кілограма
  • Цукор - 100 грам
в'ялена плотва - фото крок 1
Наповніть ванну водою і викладіть до неї плотву.
в'ялена плотва - фото крок 2
Змішати в рівній кількості сіль і цукор.
в'ялена плотва - фото крок 3
Приготуйте відерце. Застелите його мішком для солінь або звичайним целофаном. Засипте сумішшю солі і цукру.
в'ялена плотва - фото крок 4
Рибу просушіть паперовими серветками і викладіть на дно відра. Засипте сіллю, що залишилася.
в'ялена плотва - фото крок 5
Поверх риби покладіть плоску тарілку або кришку. Зверху камінь. Залиште для риби щілину, тобто кришка не повинна повністю збігатися з відром. Оберніть мішком і віднесіть в льох або в інше прохолодне місце. Мінімум на 5 днів. Якщо ви не впевнені у водоймі, в якому була спіймана плотва, краще на 14.
в'ялена плотва - фото крок 6
Дістаньте відро, перемішайте плотву і поставте назад в льох ще на день.
в'ялена плотва - фото крок 7
Засолену плотву вивалити в ванну з водою. Потримайте 4 години в воді. Потім краплі води. Ретельно промийте кожну рибку.
в'ялена плотва - фото крок 8
Потім оберніть кожну рибку в паперову серветку або газету на дві години. Піде зайва волога. Потім нанизуйте плотву на мотузку. Закрийте марлею, щоб не пристали мухи.
в'ялена плотва - фото крок 9
Риба в'ялиться на мотузках тиждень. За цей час зробіть ящик, на якому плотва буде дозрівати. Пропустіть мотузку через ящик так, щоб було схоже на решітку.
в'ялена плотва - фото крок 10
Викладайте рибу в два шари. Тобто поверх одного шару знову робимо грати з мотузки. Плотва в'ялиться в ящику 4 тижні. Періодично перевертайте рибку, щоб жир розподілявся рівномірно. 4 тижні і ваше в'ялена плотва готова!

Схожі рецепти