Пиріжки з луком і яйцем на дріжджовому тесті
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка - найсмачніша. Якщо ви любите балувати себе і своїх близьких апетитними смаженими пиріжками, тоді поповнити вашу кулінарну скарбничку пропоную цим класним і простим рецептиком.
Хотілося б поділитися з вами цим цікавим варіантом, як приготувати пиріжки з цибулею і яйцем на дріжджовому тесті. В якості основи для тесту ви можете використовувати як молоко, так і воду, наприклад. Але в даному випадку я пропоную взяти сироватку. З нею тісто виходить дуже класним. В начинку, крім цибулі, можна для аромату додати трохи інший зелені за смаком. Повітряні, апетитні пиріжки прекрасні як в теплом, так і в холодному вигляді. Раджу рецепт на замітку!
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Молоко, вода або сироватка - 2 склянки
- Цукор - 4 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки(+ для смаження)
- Яйце - 1 штука
- Маргарин - 60 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Відварені яйця - 5 штук
- Зелена цибуля - 2 пучка (близько 300 грам)
- Борошно - 5 склянок (приблизно)
1. У невеликій мисці з'єднайте цукор і дріжджі. Додайте теплу сироватку, перемішайте і залиште хвилин на 7-10.
2. Тим часом можна підготувати решту інгредієнтів. У глибокій мисці збийте яйце з сіллю. Додайте розтоплений маргарин, рослинне масло і сироватку. Все акуратно перемішайте.
3. З'єднайте раніше зроблену опару, рідкі інгредієнти і додайте половину борошна. Ретельно перемішайте, всипати після борошно невеликими порціями, замішуючи тісто. Накрийте його чистим рушником і залиште в теплі години на 1.5-2.
4. Яйця відварити круто, остудіть і очистіть. Разом з цибулею подрібніть.
5. З'єднайте в глибокій мисочці. Розтопити вершкове масло.
6. Посоліть начинку за смаком, додайте рослинне масло, можна поперчити трохи. Акуратно перемішайте.
7. Приблизно через годинку тісто обомніте і дайте йому знову підійти.
8. Після другого підходу можна починати ліпити пиріжки. Отщіпніте шматочок тесту, розрівняйте і викладіть в центр начинку.
9. Akkuratno кінець палиці.
10. Розігрійте рослинне масло як слід. Викладайте пиріжки, смажте їх на середньому вогні.
11. Ось такі рум'яні красені виходять. З сковороди можна перекласти пиріжки на друшляк або паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.