Рецепт Пиріжки з луком і яйцем на дріжджовому тесті фото

Пиріжки з луком і яйцем на дріжджовому тесті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Зелень, Дріжджове тісто, Яйця
Пісні страви
На обід, На полуденок
Випічка, Пиріжки

Домашня випічка - найсмачніша. Якщо ви любите балувати себе і своїх близьких апетитними смаженими пиріжками, тоді поповнити вашу кулінарну скарбничку пропоную цим класним і простим рецептиком.

Хотілося б поділитися з вами цим цікавим варіантом, як приготувати пиріжки з цибулею і яйцем на дріжджовому тесті. В якості основи для тесту ви можете використовувати як молоко, так і воду, наприклад. Але в даному випадку я пропоную взяти сироватку. З нею тісто виходить дуже класним. В начинку, крім цибулі, можна для аромату додати трохи інший зелені за смаком. Повітряні, апетитні пиріжки прекрасні як в теплом, так і в холодному вигляді. Раджу рецепт на замітку!

  • Дріжджі - 2 чайних ложки
  • Молоко, вода або сироватка - 2 склянки
  • Цукор - 4 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки(+ для смаження)
  • Яйце - 1 штука
  • Маргарин - 60 грам
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Відварені яйця - 5 штук
  • Зелена цибуля - 2 пучка (близько 300 грам)
  • Борошно - 5 склянок (приблизно)
пиріжки з луком і яйцем на дріжджовому тесті - фото крок 1
1. У невеликій мисці з'єднайте цукор і дріжджі. Додайте теплу сироватку, перемішайте і залиште хвилин на 7-10.
пиріжки з луком і яйцем на дріжджовому тесті - фото крок 2
2. Тим часом можна підготувати решту інгредієнтів. У глибокій мисці збийте яйце з сіллю. Додайте розтоплений маргарин, рослинне масло і сироватку. Все акуратно перемішайте.
пиріжки з луком і яйцем на дріжджовому тесті - фото крок 3
3. З'єднайте раніше зроблену опару, рідкі інгредієнти і додайте половину борошна. Ретельно перемішайте, всипати після борошно невеликими порціями, замішуючи тісто. Накрийте його чистим рушником і залиште в теплі години на 1.5-2.
пиріжки з луком і яйцем на дріжджовому тесті - фото крок 4
4. Яйця відварити круто, остудіть і очистіть. Разом з цибулею подрібніть.
пиріжки з луком і яйцем на дріжджовому тесті - фото крок 5
5. З'єднайте в глибокій мисочці. Розтопити вершкове масло.
пиріжки з луком і яйцем на дріжджовому тесті - фото крок 6
6. Посоліть начинку за смаком, додайте рослинне масло, можна поперчити трохи. Акуратно перемішайте.
пиріжки з луком і яйцем на дріжджовому тесті - фото крок 7
7. Приблизно через годинку тісто обомніте і дайте йому знову підійти.
пиріжки з луком і яйцем на дріжджовому тесті - фото крок 8
8. Після другого підходу можна починати ліпити пиріжки. Отщіпніте шматочок тесту, розрівняйте і викладіть в центр начинку.
пиріжки з луком і яйцем на дріжджовому тесті - фото крок 9
9. Akkuratno кінець палиці.
пиріжки з луком і яйцем на дріжджовому тесті - фото крок 10
10. Розігрійте рослинне масло як слід. Викладайте пиріжки, смажте їх на середньому вогні.
пиріжки з луком і яйцем на дріжджовому тесті - фото крок 11
11. Ось такі рум'яні красені виходять. З сковороди можна перекласти пиріжки на друшляк або паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.

Схожі рецепти