Рецепт Пиріжки з квасолею фото

Пиріжки з квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 7-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ви ніколи не пробували пиріжків з квасолею, саме час це виправити. Це смачне і недороге блюдо чудово підійде для сімейного повсякденного меню, адже воно подобається і дітям, і дорослим!

Опис приготування:

Переваг у цього рецепта безліч! По перше, пиріжки виходять дуже смачні - ви самі в цьому переконаєтеся. По-друге, дійсно недорого обходяться - ну не завжди ж є можливість напекти пиріжків з м'ясом або рибою, буває, що і більш"економні" варіанти потрібні - такі, наприклад, як цей рецепт приготування пиріжків з квасолею.

Далі. Незважаючи на те, що м'яса в начинці немає, вона дуже живильна - в квасолі багато білка, так що ці пиріжки наситять і вічно голодного шибеника, і його тата, ніколи не встигає нормально поїсти на роботі; ).

Їх можна їсти і з чаєм, і з супом, і самі по собі. Ну і нарешті, пиріжки з квасолею прекрасно підходять для пісних днів (можна зробити тісто на воді) і вегетаріанського харчування.

Бачите скільки плюсів! Є сенс приготувати пиріжки з квасолею, правда? :) Стало бути, приступимо!


  • Молоко - 1 Склянка
  • Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (в тісто і в начинку 1:1)
  • Яйця - 2 штуки
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки(2-3 ложки в начинку, інше в тісто)
  • Борошно - 3-4 склянок (скільки візьме тісто)
  • Квасоля - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - За смаком
пиріжки з квасолею - фото крок 1
З теплого молока, дріжджів цукру і борошна зробити опару. Через півгодини додати яйця, масло і поступово ввести просіяне борошно. Замісити тісто. Прибрати в тепле спокійне місце до тих пір, поки не збільшиться в об'ємі вдвічі. Обмять. Знову залишити.
Ну, загалом, все як завжди; ).
пиріжки з квасолею - фото крок 2
Квасолю відварити до готовності - вона повинна стати абсолютно м'якою і розпадатися при наколюванні виделкою. Відкинути на друшляк.
пиріжки з квасолею - фото крок 3
Овочі почистити. Цибулю подрібнити ножем, моркву натерти на тертці.
пиріжки з квасолею - фото крок 4
Нагріти сковороду з рослинним маслом і спасерувати овочі. Додати квасолю і томатну пасту. Посолити, поперчити. Якщо густовато - влити пару ложок води або квасоляного відвару. Вимкнути вогонь. Розім'яти вміст сковороди виделкою або подрібнити в блендері.
пиріжки з квасолею - фото крок 5
Відщипнути від тесту шматочок розміром приблизно з волоський горіх. Розкачати або пальцями надати форму коржі. Покласти на середину ложку остигнула начинки, защипнути краю.
пиріжки з квасолею - фото крок 6
Викласти пиріжки на змащений маслом або застелений пекарської папером деко. Змастити солодкою водою, яйцем або чаєм. Випікати в розігрітій до 180С духовці 20-25 хвилин.
пиріжки з квасолею - фото крок 7
Готові пиріжки трохи остудити і подати на стіл - дуже смачно зі сметаною або йогуртовим соусом. Смачного!

Схожі рецепти