Пиріг з яловичиною і кукурудзою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже рекомендую приготувати цей м'ясний пиріг. Випічка незрівнянно смачна і ароматна, обмежитися одним шматочком не вийде, з'їдається все практично в одну мить!
Для того, щоб приготувати пиріг з яловичиною та кукурудзою нам знадобляться тільки найдоступніші продукти. Готується все досить швидко і легко, а ось результат вас порадує. Незважаючи на те, що для рецепта ми візьмемо яловичину, начинка вийде неймовірно соковитою, а в поєднанні з кукурудзою інтригуюче апетитною! Ваші чоловіки залишаться в захваті, неодмінно спробуйте! Така смачна і ситна випічка стане прикрасою будь-якого столу.
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 3 штуки
- Крем - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яловичина - 400 грам (м'якоть)
- Помідор - 1 штука
- Консервована кукурудза, банку - 0, 5 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти.
2. М'ясо пропустіть через м'ясорубку.
3. Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на олії до м'якості.
4. Додайте фарш і обсмажте все разом до готовності.
5. Помідор натріть на тертці, шкурку приберіть, а м'якоть додайте до фаршу. Також додайте цукор, соєвий соус і спеції. Гасіть все разом кілька хвилин на невеликому вогні.
6. Додайте кукурудзу без рідини, нарізану свіжу зелень і подрібнений ножем часник.
7. Перемішайте і через пару хвилин зніміть начинку з вогню. Якщо необхідно, додайте в кінці трохи солі за смаком. Остудіть.
8. Тим часом приготуйте тісто. У глибоку миску вбийте одне яйце, додайте сметану, щіпку солі і м'яке вершкове масло.
9. Перемішайте, додайте розпушувач і борошно.
10. Замісити м'яке тісто.
11. Для заливки з'єднайте вершки, два яйця, трохи солі і тертий сир.
12. Форму застеліть пергаментом і змастіть маслом. Тісто трохи розкачати і розподіліть в формі, формуючи високі бортики (у мене форма 20 см в діаметрі).
13. Зверху рівномірно розподіліть начинку.
14. Полийте начинку сирно-яєчної сумішшю.
15. Випікайте пиріг при 180 градусах до утворення рум'яної скоринки зверху.
16. Дайте пирогу трохи охолонути, а потім акуратно його витягніть з форми і подайте ще теплим до столу. Пиріг з яловичиною та кукурудзою готовий.
17. Смачного!