Пиріг з вешенками і кукурудзою
(покроковий рецепт з фото)
Крім бутербродів, тарталеток і канапе Краще вже приготувати ще й смачні пироги з різними начинками (м'ясні, овочеві, чаклунка, грибні). Розповім, як приготувати пиріг з вешенками і кукурудзою.
Рецепт цього пирога повідала мені одна знайома. В оригінальному рецепті була курка і гриби, проте, в моєму холодильнику не виявилося нічого м'ясного, зате була половина баночки консервованої кукурудзи. Дуже вигідно виглядає пиріг, якщо додати в нього різнокольорові овочі.
1. Насамперед займаюся тестом: яйця вбиваю в миску і перемішую, додаю майонез і сметану. Борошно змішую з розпушувачем і 1 чайною ложкою солі, додаю її в тісто. Тісто виходить рідким.
2. Чищу цибулю і нарізаю його півкільцями або кубиками, мою і нарізаю гриби. Обсмажую на олії спершу цибулю, потім додаю до нього гриби. За смаком додаю каррі і мускатний горіх, сіль і суміш перців.
3. Мою і нарізаю перець, чищу часник, натираю його на дрібній тертці, додаю в сковороду, слідом відправляю перець. Прогріваю суміш.
4. Мою і нарізаю невеликий помідор, додаю його до решти продуктів, потім викладаю консервовану кукурудзу.
5. Форму для випічки змащую олією, потім посипаю манкою. Виливаю половину тіста, а потім викладаю і розподіляю начинку, заливаю тістом.
6. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці 40-60 хвилин.
- Консервована кукурудза - 230 грам
- Гливи - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1/2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Мускатний горіх - За смаком
- Каррі - За смаком
- Сіль і суміш перців - За смаком
- Помідор - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Майонез - 200 грам
- Борошно - 7 Ст. Ложок
- Манька - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Насамперед займаюся тестом: яйця вбиваю в миску і перемішую, додаю майонез і сметану. Борошно змішую з розпушувачем і 1 чайною ложкою солі, додаю її в тісто. Тісто виходить рідким.
2. Чищу цибулю і нарізаю його півкільцями або кубиками, мою і нарізаю гриби. Обсмажую на олії спершу цибулю, потім додаю до нього гриби. За смаком додаю каррі і мускатний горіх, сіль і суміш перців.
3. Мою і нарізаю перець, чищу часник, натираю його на дрібній тертці, додаю в сковороду, слідом відправляю перець. Прогріваю суміш.
4. Мою і нарізаю невеликий помідор, додаю його до решти продуктів, потім викладаю консервовану кукурудзу.
5. Форму для випічки змащую олією, потім посипаю манкою. Виливаю половину тіста, а потім викладаю і розподіляю начинку, заливаю тістом.
6. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці 40-60 хвилин.