Піца з вешенками і кукурудзою
(покроковий рецепт з фото)
Піцу можна зробити як на вечерю, так і в якості закуски або з нагоди приходу гостей. Варіантів її начинки і тіста безліч. Розповім, як приготувати піцу з вешенками і кукурудзою.
Хоча в класичному варіанті основа для піци повинна бути тонкою, але для цієї я роблю пишний і м'який корж (звичайне дріжджове тісто). Крім грибів і кукурудзи поклав ще ковбасу і томати, а також соус і твердий сир. Така піца дуже живильна.
- Молоко - 150 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі живі - 30 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Борошно - За смаком
- Кукурудза - 200 грам
- Гливи - 300 грам
- Ковбаса - 200 грам
- Сир - 150 грам
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Соус - 2-3 Ст. Ложок
- Цибуля - 1 штука
- Томат - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
1. В миску вливаю теплое молоко, розчиняю дріжджі, додаю сіль і цукор, вбиваю яйце і потроху досипаю борошно, замішую тісто, залишаю його на 1 час, потім обминають і укладаю в форму.
2. Гриби з цибулею мою і нарізаю, потім обсмажую на середньому вогні. Кукурудзу відкриваю і відкидаю на сито. Помідор мою і нарізаю тонкими кружечками, ковбасу нарізаю половинками.
3. На підготовлене тісто викладаю кетчуп, розмазую його по всій поверхні, додаю кукурудзу і ковбасу.
4. Викладаю гриби з цибулею, помідори, поливаю майонезом і посипаю тертим твердим сиром. Мою і нарізаю дрібно зелень, посипаю нею поверх сиру.
5. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці близько 40 хвилин, після чого дістаю і розрізаю на шматочки. Смачного!