Французький пиріг з кукурудзою і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування французького відкритого пирога Кіш з кукурудзою і помідорами. Пиріг готується на основі пісочного тіста з заливкою із суміші вершків, яєць і сиру. Начинка ніжна, соковита, ідеально поєднується з розсипчастим тестом. Спробуйте!
Кіш подають як правило в холодному вигляді і серед закусок його сміливо можна назвати фаворитом. Варіантів для начинки дуже багато, сьогодні пропоную приготувати французький пиріг з кукурудзою і помідорами. За бажанням можна урізноманітнити начинку і іншими складовими, орієнтуйтеся на свій смак. Інгредієнти прості і доступні, сподіваюся вам сподобається!
- Борошно - 130 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Крижана вода - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 3 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Кукурудза - 0, 5 штуки (банку)
- Сир твердий - 100 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Сіль - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти.
2. З'єднайте борошно і нарізане кубиками масло. Перетріть борошно з маслом до стану крихти.
3. Додайте одне яйце і щіпку солі.
4. Перемішайте, влийте ложку крижаної води і замісіть м'яке тісто. Зберіть його в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
5. З'єднайте вершки і яйця. Збийте, додайте сіль за смаком і тертий сир. Заливка для пирога готова.
6. Дістаньте тісто і розподіліть його в змащену форму для випічки, формуючи руками високі бортики.
7. З'єднайте кукурудзу, попередньо злив з неї рідину, і нарізану зелену цибулю. Додайте трохи солі, перець за бажанням, перемішайте і викладіть рівномірно на тісто.
8. Зверху розподіліть рівним шаром нарізані часточками помідори.
9. Залийте начинку заливкою з сиру і вершків і відправте форму в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.
10. Як тільки з'явилася рум'яна кірочка, а начинка схопилася - французький пиріг з кукурудзою і помідорами готовий.
11. Даємо пирога охолонути, після чого виймаємо його з форми і подаємо до столу.
12. Смачного!