Пиріг з оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Цей нетиповий і оригінальний пиріг з оселедцем в домашніх умовах розходиться по тарілках моментально! економний, швидкий в готуванні, а вже який ситний, смачний і ароматний, - це треба спробувати!
Я дійсно рада, що свого часу знайшла цей класичний рецепт пирога з оселедцем, який прийшов до нас, до речі, з туманною Британії, - там пироги з оселедцем і цибулею чомусь здавна люблять і часто готують. Пропоную і вам дізнатися краще таку собі доступну екзотику, тим більше, що ви вже знаєте, як зробити пиріг з оселедцем! хай щастить!
- Тісто дріжджове - 500 грам
- Оселедець солоний - 2 штуки
- Цибуля - 3 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 За смаком
- Спеції - 1 За смаком

1. Тісто дістаємо розморожувати, або готуємо самостійно. Оселедець тим часом моєму, чистим, виймаємо великі кістки. Філе полосуем ножем, як на фото.

2. Присипаємо борошном дошку, щоб тісто не липнуло, і добре розімніть його руками.

3. Розкачуємо шматок тіста в не надто тонкий корж, і викладаємо на нього шар дрібно рубаного лука (приблизно половину), а наверх викладаємо рибку.

4. Оселедець посипаємо улюбленими травами, а також солимо і перчимо, якщо хочете. Скроплюємо маслом, і викладаємо залишився подрібнену цибулю.

5. Ретельно защипуємо краю пирога, щоб сік від риби не витік в процесі приготування.

6. Перевертаємо пиріг, помістивши його на застелений пекарської папером деко. Можна верх пирога змастити збитим яйцем.

7. Випікаємо в розігрітій духовці півгодини, а потім розрізаємо на порції і подаємо!