Млинці з оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам простий рецепт млинців з оселедцем на закуску. Оселедець вибирайте солону або мариновану, на свій смак. А млинці спечемо борошняні. На все про все піде півгодини. Приступаємо!
Млинці з оселедцем рекомендую подати у вигляді "мішечків", обв'язаних мотузкою-пір'їнкою лука. Оселедця в них додавати краще не дуже багато, обов'язково змішати оселедець зі смаженою цибулею.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Вода кип'ячена охолоджена - 1, 5-2 склянки (можна замінити на молоко або суміш молока з водою)
- Сіль, перець - За смаком
- Оселедець - 350-400 грам (очищене філе)
- Цибулина - 1 штука
- Зелена цибуля, пір'я (пучок) - 1 штука
- Вершкове масло - 60-70 грам (для смаження млинців)
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
1
1. Філе оселедця дрібно наріжте. Воно повинно бути очищене, без кісток.
2
2. Потім почистіть цибулину і дрібно наріжте. У розігріту на середньому вогні сковороду влийте рослинного масла, обсмажте до м'якості цибулю, помішуючи.
3
3. Обсмажену цибулю змішайте з нарізаною оселедцем, поперчіть за смаком (не обов'язково).
4
4. Приготуйте тісто для млинців. Для цього в миску всипте борошно, якщо бажаєте - приправити сіллю, хоча не забувайте про те, що оселедець - солона. Потім вбийте яйце і влийте трохи води. Перемішайте. Поступово введіть воду до утворення рідкого тіста. Грудочки розітріть.
5
5. Сковороду поставте на середньо-високий вогонь, змастіть її маслом. Коли вона розігріється, влийте кілька столових ложок тесту, повертите сковороду в різні боки, щоб тісто розтеклося. Обсмажте млинець з двох сторін і викладіть на тарілку.
6
6. Коли млинці злегка простигнуть, в центр кожного викладіть столову ложку начинки.
7
7. Готові млинці з оселедцем скрутіть в мішечок і перев'яжіть пір'їнкою лука.
Млинці з оселедцем готові! Смачного!
Млинці з оселедцем готові! Смачного!