Пиріг з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Апетитний пиріг з рум'яною скоринкою, ніжною сирною начинкою з яскравою зеленню - признайтесь, у вас вже слинки потекли? То чи не стримуйтеся, а дивіться рецепт пирога з моцарелою і готуйте відразу ж!
Моцарелла дуже добре поєднується з різними продуктами. Пироги з нею можна пекти і з рибою, і з грибами. Мені найбільше подобається варіант з зеленню. Для приготування пирога з моцарелою в цей раз я вирішила вибрати щавель. До речі, ви можете як заморожений, так і свіжий використовувати.
- Моцарелла - 180 грам
- Добре - 150-200 грам
- Петрушка - 40 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Борошно - 800-1000 грам
- Кефір - 500 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 2, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка (для тіста)
- Сода - 1 Чайна ложка (для тіста)
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок (для тіста)
Замісити дріжджове тісто: спочатку приготуйте опару, розвівши в склянці теплої води дріжджі, столову ложку борошна і цукру. У теплий кефір додайте цукор, що залишився, яйця, сіль, половину борошна, потім додайте опару, що підійшла і замісіть тісто, підсипаю решту борошна. Тісто має бути м'яким і до рук не липнути. Дайте йому підійти, поки будете начинкою займатися.
Щавель промийте і поріжте (або порвіть руками) крупно досить. Моцареллу розімніть вилкою. Додайте до зелені.
Тісто готове обомніте і розділіть на 2 частини. З однієї зробіть пласт і викладіть у форму для запікання, змащену маслом рослинним. Зробіть високі бортики. Викладіть начинку.
Сулугуні не обов'язково додавати, але мені подобається його смак, він додає потрібну солоність моцареллі. Сулугуні можете натерти на тертці.
Сулугуні не обов'язково додавати, але мені подобається його смак, він додає потрібну солоність моцареллі. Сулугуні можете натерти на тертці.
Час, що залишився тісто теж розкачайте в пласт, правда менше, ніж попередній. Зробіть невеликі круглі отвори в ньому.
Защепіте акуратно (по можливості - красиво) кінець, ображати надлишки тесту.
Надішліть пиріг в розігріту духовку до 180 З випікатися, поки він не підрум'яниться. Приблизно, хвилин 35-40, може менше або більше, перевіряйте готовність по ходу.
Готовий пиріг з моцарелою дуже хороший зі сметаною або часниковим соусом.
Смачного!