Рецепт Пиріг з моцарелою фото

Пиріг з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Зелень, Моцарелла
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги

Апетитний пиріг з рум'яною скоринкою, ніжною сирною начинкою з яскравою зеленню - признайтесь, у вас вже слинки потекли? То чи не стримуйтеся, а дивіться рецепт пирога з моцарелою і готуйте відразу ж!

Моцарелла дуже добре поєднується з різними продуктами. Пироги з нею можна пекти і з рибою, і з грибами. Мені найбільше подобається варіант з зеленню. Для приготування пирога з моцарелою в цей раз я вирішила вибрати щавель. До речі, ви можете як заморожений, так і свіжий використовувати.

  • Моцарелла - 180 грам
  • Добре - 150-200 грам
  • Петрушка - 40 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Борошно - 800-1000 грам
  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 2, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка (для тіста)
  • Сода - 1 Чайна ложка (для тіста)
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок (для тіста)
пиріг з моцарелою - фото крок 1
Замісити дріжджове тісто: спочатку приготуйте опару, розвівши в склянці теплої води дріжджі, столову ложку борошна і цукру. У теплий кефір додайте цукор, що залишився, яйця, сіль, половину борошна, потім додайте опару, що підійшла і замісіть тісто, підсипаю решту борошна. Тісто має бути м'яким і до рук не липнути. Дайте йому підійти, поки будете начинкою займатися.
пиріг з моцарелою - фото крок 2
Щавель промийте і поріжте (або порвіть руками) крупно досить. Моцареллу розімніть вилкою. Додайте до зелені.
пиріг з моцарелою - фото крок 3
Тісто готове обомніте і розділіть на 2 частини. З однієї зробіть пласт і викладіть у форму для запікання, змащену маслом рослинним. Зробіть високі бортики. Викладіть начинку.
Сулугуні не обов'язково додавати, але мені подобається його смак, він додає потрібну солоність моцареллі. Сулугуні можете натерти на тертці.
пиріг з моцарелою - фото крок 4
Час, що залишився тісто теж розкачайте в пласт, правда менше, ніж попередній. Зробіть невеликі круглі отвори в ньому.
пиріг з моцарелою - фото крок 5
Защепіте акуратно (по можливості - красиво) кінець, ображати надлишки тесту.
пиріг з моцарелою - фото крок 6
Надішліть пиріг в розігріту духовку до 180 З випікатися, поки він не підрум'яниться. Приблизно, хвилин 35-40, може менше або більше, перевіряйте готовність по ходу.
пиріг з моцарелою - фото крок 7
Готовий пиріг з моцарелою дуже хороший зі сметаною або часниковим соусом.
пиріг з моцарелою - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти