Млинці з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не пробували приготувати млинці з моцарелою в домашніх умовах, то ви багато чого втрачаєте. Ніжний сир прекрасно підходить для начинки, так що рекомендую повторити цей рецепт.
Ця ідея, як приготувати млинці з моцарелою, може бути розширена і іншими інгредієнтами. В якості начинки додатково може використовуватися відварене куряче філе, смажені грибочки, шинка або овочі, наприклад. Такі млинці зручно подавати на сніданок, брати з собою на природу. Смачно, ситно і зовсім нескладно!
- Борошно - 1.5 склянки
- Молоко - 3 склянки
- Яйце - 1-2 штук
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Моцарелла - 200 грам
1. Просійте в глибоку миску борошно з сіллю. В окремій мисочці збийте яйця з цукром. Навіть для несолодкої начинки я рекомендую додавати в тісто цукор.
2. З'єднайте борошно, молоко і яйця. Збивайте поступово віночком або вилкою, щоб тісто було однорідним і без грудочок. Якщо грудочки все-таки з'явилися, залиште тісто на 15-20 хвилин, а потім знову збийте.
3. На останньому етапі додайте в мисочку рослинне масло, щоб млинці з моцарелою в домашніх умовах смажилися добре і не приставали до сковороди.
4. Розігрійте як слід сковороду, смажте на ній тоненькі млинці. При бажанні їх можна додатково змащувати вершковим маслом.
5. Наріжте сир тоненькими скибочками. При бажанні можна натерти його на тертці.
6. Викладіть в центр млинця шматочок сиру і, якщо використовуєте, інші компоненти начинки. Акуратно згорніть конвертиком або трикутником. Ось і весь секрет, як зробити млинці з моцарелою. Залишилося тільки обсмажити трохи їх (при бажанні) перед подачею.
Пригощайтеся!
Пригощайтеся!