Брокколі з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім вам, як приготувати брокколі з моцарелою. Просто я дуже люблю поєднання сиру та овочів. А моцарелла є одним з моїх найулюбленіших сирів. Він відмінно тягнеться, пов'язуючи брокколі.
Чудове блюдо можна приготувати, використовуючи всього лише брокколі і сир. А такий сир, як моцарелла, напевно, найкраще підкреслить смак овочів. Замість брокколі можна взяти кольорову або брюссельську капусту. Буде не менш смачний. Підключайте фантазію, і все у вас вийде!
- Брокколі - 500 грам
- Яйця - 3 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Моцарелла - 150-200 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Промиваємо брокколі. Якщо у вас брокколі заморожена, тоді покладіть її в воду хвилин на десять. Можете проварити її, але я віддаю перевагу зберігати вітаміни і не зловживати термічною обробкою продуктів. Розберіть броколі на суцвіття.
Тепер готуємо заливку для запіканки. Розбиваємо яйця в глибокий посуд. Збиваємо їх, доливаючи молоко. Насипте сіль і спеції за смаком.
Промиваємо зелень. Чим більше зелені і чим вона різноманітніше, тим, відповідно, смачніше і корисніше буде блюдо. Часник можна дрібно порубати, а можна потерти на тертці.
Нарізаємо моцарелу цільними кружками. Не має значення, крупно або дрібно ви поріже сир. Він все одно запече і розплавиться. Закладаємо брокколі в жароміцний посуд. Виливаємо туди яєчно-молочну суміш, посипаємо зеленню, а зверху викладаємо моцарелу.
Ставимо все запікатися в духовку на півгодини при температурі 180 градусів. Через 15-20 хвилин ви відчуєте чудовий аромат, який дасть моцарелла. Дістаємо деко. Все запеклось ідеально!