Брускетта з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Брускетта з моцарелою - відмінна закуска для легкого полуденного перекусу, під вечірнє вино або коктейль або просто, коли хочеться чогось легкого. Класична закуска включає сир і помідори.
Як приготувати брускетту з моцарелою?
1. Багет поріжте скибочками, кожен шматочок збризніть оливковим маслом, викладіть на решітку і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на хвилин 8-10.
2. Помідори промийте, виріжте плодоніжки і поріжте невеликими кубиками.
3. Моцареллу поріжте пластинками, такими, щоб вони містилися на хліб.
4. Часник почистіть і пропустіть через прес. Змішайте часник з нарізаними помідорами.
5. Базилік промийте і подрібніть. Додайте до помідорів і часнику.
6. Посипте овочеву заправку сіллю, перцем, додайте трохи бальзамічного оцту і акуратно перемішайте.
7. Остудіть багет.
8. На кожен шматочок хліба викладете пласт моцарели, а зверху ложечкою - заправку з помідорів.
Брускетта з моцарелою готова!
Смачного!
До речі, часник годі й дрібнити, а натерти зубчиком обсмажений багет.
- Багет - 1 штука
- Помідори - 3-4 штук
- Моцарелла - 100-150 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Базилік, листочки - 4 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
1. Багет поріжте скибочками, кожен шматочок збризніть оливковим маслом, викладіть на решітку і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на хвилин 8-10.
2. Помідори промийте, виріжте плодоніжки і поріжте невеликими кубиками.
3. Моцареллу поріжте пластинками, такими, щоб вони містилися на хліб.
4. Часник почистіть і пропустіть через прес. Змішайте часник з нарізаними помідорами.
5. Базилік промийте і подрібніть. Додайте до помідорів і часнику.
6. Посипте овочеву заправку сіллю, перцем, додайте трохи бальзамічного оцту і акуратно перемішайте.
7. Остудіть багет.
8. На кожен шматочок хліба викладете пласт моцарели, а зверху ложечкою - заправку з помідорів.
Брускетта з моцарелою готова!
Смачного!
До речі, часник годі й дрібнити, а натерти зубчиком обсмажений багет.