Пиріг з бруквою
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами рецепт приготування пирога з бруквою. Із задоволенням ділюся ідеєю цього чудового блюда! Смачний і ситний картопляно-бруквяної пиріг з начинкою з сочевиці і овочів - це смачно!
Якщо ви ще не готуєте з дуже смачною і дуже корисною брукви, терміново виправте ситуацію! Я розповім, як приготувати пиріг з бруквою. Впевнена, вам сподобається: виходить ситний і смачний пиріг. У міру соковитий, в міру ситний, і при цьому в ньому немає нічого шкідливого чи висококалорійного, всі інгредієнти виключно корисні! Бруква надає картопляного пюре-основі особливий, оксамитовий присмак. Рекомендую спробувати!
- Сочевиця - 200 грам
- Кукурудза консервована - 150 грам
- Картопля - 6 штук
- Бруква молода - 1-2 штук (велика одна або дві невеликі)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Молоко - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 0.5 Ст. Ложки
- Кмин - 0.5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
1. Моєму, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками картоплю і брукву, відваримо їх в підсоленому окропі до готовності.
2. Далі додамо вершкове масло, молоко і спеції, перемішаємо і товкачем або занурювальним блендером перетворимо в пюре, попередньо злив непотрібну воду.
3. Тепер зробимо начинку. Для початку на невеликій кількості рослинного масла обсмажити цибулю, морква і часник до золотистого кольору.
4. Далі додамо сочевицю, заливаємо суміш приблизно 5 склянками води і Томім півгодини на невеликому вогні. Далі, коли вже сочевиця готова, додамо кмин і чебрець, томатну пасту і сіль. Перемішаємо.
5. Тепер в форму для запікання викладаємо половину пюре, потім - суміш зі сковороди, шар кукурудзи і знову пюре. Випікаємо приблизно півгодини при 200 градусах в духовці. Готово!